Leszámol a visszagomb eltérítésével a Chrome

Síró hozzászólások, könnyes posztok, avagy ál-érzelmekkel teli világban élünk
stressz laptop eszzé fogalmazás
Vágólapra másolva!
Nem tudnak majd a megnyomásakor hirdetéseket mutogatni a webhelyek.
Vágólapra másolva!

A számítógépes és mobilos böngészők egyik leggyakrabban használt funkciója az előző weblapra való visszalépés. A netes kutatás során szinte mindenki rengetegszer igénybe veszi, plusz sokan például a hírportálok böngészése során sem mindig új fülekben nyitogatják meg a cikkeket, hanem simán csak betöltik azokat, az elolvasásuk után pedig visszalépnek a címlapra.

Forrás: Shutterstock

Mostanra valószínűleg mindenki került olyan helyzetbe, hogy egyáltalán nem az elvárt módon működött a visszalépés, a kért weblap helyett hirdetések jelentek meg. Sajnálatos módon a bosszantó hirdetéseket agresszívan a látogatók képébe toló webhelyek és hirdetőcégek eddig kétféle módon is képesek voltak manipulálni a böngészési előzményeket, ami szükséges ennek a bosszantó trükknek a kivitelezéséhez.

A Google szerencsére végre tesz valamit a helyzet ellen, a Chrome motorjába a nagyon közeli jövőben bekerülő módosításnak köszönhetően a webhelyek és a hirdetők

nem lesznek képesek többé eltéríteni a böngésző visszalépési funkcióját.

A módosítás azokban a böngészőkben is feltűnik majd, amelyek a Chrome motorját használják, például a következő generációs Microsoft Edge-ben, az Operában, a Vivaldiban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!