Inkognitómódot kap a Google Térkép

Google Maps, felület
Vágólapra másolva!
Ugyanúgy működik, mint a YouTube privát módja.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évtizedben minden böngésző elkezdett inkognitómódot kínálni a netezőknek, ennek az aktiválása esetén az alkalmazás nem menti a böngészési előzményeket, továbbá a módból való kilépéskor automatikusan törlődnek a sütikhez és egyéb webhelyadatokhoz hasonló információk is. A sokak által pornómódnak titulált funkció csak a letöltött fájlokat nem törli, egyébként nem marad látható nyoma annak, hogy mit nézegettek a felhasználók az inkognitómódos böngészés során.

Google Maps Forrás: Shutterstock/AngieYeoh

A Google tavaly a YouTube mobilalkalmazásban is elérhetővé tette az inkognitómódot. Ebben az a ráció, hogy az aktiválása esetén nem menti el a videomegosztó a kereséseket és videómegtekintéseket. Nagyon hasznos, ha valaki utánanézne valaminek, de nem szeretné, hogy utána jó darabig hasonló videókat ajánlgasson neki a YouTube.

A Google I/O 2019 fejlesztői konferencián kiderült, hogy a következőre inkognitómódot kapó mobilalkalmazás a Google Térkép lesz; a „hamarosan" elérhetővé való funkció aktiválása után nem fogja menteni keresésekhez és útvonalakhoz kapcsolódó információkat a Google.

Jó kérdés, hogy ennek mennyi értelme és haszna van, de egyeseknek biztosan jól jön majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!