Visszatértek a Google androidos statisztikái

Vágólapra másolva!
Hónapokat kellett rá várni, hogy kiderüljön, melyik Android mennyire elterjedt manapság.
Vágólapra másolva!

Tavaly október óta nem frissültek az androidos statisztikák, vagyis nem lehetett tudni, hogy melyik Android mennyire elterjedt napjainkban. Korábban pedig havonta jelentkezett a friss statisztikákkal a Google.

A hosszú kihagyás után most végre frissült a Google oldala, bár a Google szerint a százalékos adatok sokkal töredezettebbnek mutatták a platformot, mint amilyen az valójában. Éppen ezért innentől kezdve további információkat is mellékel az óriáscég.

Forrás: 9to5Google

A Google néhány hónapja árulta el továbbá, hogy augusztus 1-től minden új appnak támogatnia kell az Android 9 Pie-t, a frissítésekre ez november 1-től érvényes. Azon fejlesztők, akik ezt nem követik, nem tudják majd terjeszteni a Play Áruházban az appjaikat.

A statisztikák szerint mindenesetre az aktuális Android az összes robotos készülék 10,4 százalékára van telepítve. A legelterjedtebb az Android 8 és 8.1 Oreo, ezek 28,3 százalékon vannak rajta. 19,2 százalékkal második az Android 7 Nougat, majd a 16,9 százalékos Android 6 Marshmallow következik. A 2010-es Gingerbread és a 2011-es Ice Cream Sandwich még 0,3 százalékon tartják magukat.