VR-ral toboroznak munkaerőt az építőiparba

tudás hexagonja
Vágólapra másolva!
Speciális VR-játékot fejlesztettek azért, hogy minél több fiatalt csábítsanak az építőiparba. A játékot a Tudás Hexagonja nevű mobilépületben lehet kipróbálni, amelyet októberig szinte minden hazai nagyvárosba elvisznek a szervezők.
Vágólapra másolva!

Egész héten Budapesten állomásozik a Tudás Hexagonja; az interaktív játékokkal felszerelt mobilépületet azért hozták létre, hogy országszerte fiatalokat toborozzon az építőiparba. Az érdeklődők többek között azt is kipróbálhatják, milyen a virtuális térben vasbetonnal jengázni és hegeszteni.

Forrás: Tudás Hexagonja

A Tudás Hexagonja egész évben turnézik az országban, és októberig a legtöbb hazai nagyvárosba ellátogat. Áprilisban Győrben és Kecskeméten állomásozott, május 6-tól pedig az ELTE Lágymányosi Campusán próbálhatja ki bárki egy héten keresztül. A főváros után május 13-tól egészen 17-ig Veszprémben, 20-23 között pedig Szegeden várja az érdeklődőket.

Forrás: Tudás Hexagonja

„A VR-játékot speciálisan a Tudás Hexagonja turnéra fejlesztettük, és elsősorban azokat a fiatalokat szeretnénk megszólítani, akik épp a pályaválasztás előtt állnak, vagy a tanulmányaik vége felé szeretnék feltérképezik a munkalehetőségeket. Fontos hangsúlyozni, hogy a szakképzésből és a felsőoktatásból jövő fiatalokra egyformán szükség van az építőiparban. Ugyanakkor nincs életkori határ, mindenkit várunk, aki kipróbálná magát a virtuális térben" – mondta el Pintyőke Marcell, a program vezetője és a turné főszervezője.

A virtuális játék három ügyesség feladatból és három kvíz kérdésből áll. A speciális VR-élmény mellett az érdeklődők egy kérdőívet is kitölthetnek, amelyből kiderül, hogy a készségeik alapján milyen munkaköröket tölthetnének be az építőiparban.

Bővebb információ a Tudás Hexagonja facebookos oldalán olvasható.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a HBM Soletanche Bachy nemrég szintén egy VR-os megoldással állt elő, azonban ez toborzás helyett baleseteket szimulál az építőmunkások számára, hátha így jobban odafigyelnek majd a munkabiztonságra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!