Egyre érdekesebbek az Intel videokártyái

intel videokártya
Vágólapra másolva!
Egyes modellek biztosan támogatják majd a ray tracinget.
Vágólapra másolva!

Nagyon érdekes év lesz a 2020 a videokártyák piacán, hiszen az Intel közvetlen konkurenciát állít majd az NVIDIA GeForce és az AMD Radeon videokártyáknak. Egyelőre nem világos, hogy teljesítmény és kompatibilitás tekintetében mire lehet számítani a vállalat termékeitől, de kétség sem férhet hozzá, hogy az Intelnek gigászi büdzséje van a hardveres és szoftveres megtervezésükre. Ha csalódásnak bizonyulnak a videokártyái, az nem a pénzhiányra lesz visszavezethető.

Forrás: Intel / Twitter

A héten újabb érdekes apróság derült ki az Intel új grafikus architektúrájáról: az adatközpontokban való használatra tervezett videovezérlői támogatni fogják a valós idejű sugárkövetést. Méghozzá hardveres gyorsítással, jelen pillanatban erre csak az NVIDIA GeForce RTX családba tartozó videokártyák képesek. Az adatközpontos videokártyáit például játékstreamelő szolgáltatások üzemeltetőinek, vagy renderelőfarmok boldog tulajdonosainak szánja az Intel.

A cég bejelentéséből nem derült ki, hogy a fogyasztói piacra szánt videokártyái támogatni fogják-e hardveres sugárkövetést, de egyáltalán nem lepődnénk meg rajta.

Inkább csak az a kérdés, hogy komplett kínálata rendelkezik-e majd a funkcióval, vagy csak a drága modellek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!