Ingyenessé válnak a YouTube fizetős műsorai

youtube tablet táblagép streaming
Vágólapra másolva!
Mégsem kíván a Netflixszel konkurálni a vállalat.
Vágólapra másolva!

A YouTube egy teljesen ingyenes videomegosztóként él a köztudatban, azonban a szolgáltatás 2015 óta rendelkezik előfizetéssel verzióval is, bár ez hazánkban nem érhető el. Az eredetileg YouTube Red néven indult, de tavaly YouTube Premiumra átkeresztelt, 12 dolláros előfizetésre benevezők reklámmentesen nézhetik a videókat, letölthetik azokat offline lejátszásra, továbbá a YouTube által készíttetett, prémium tartalmakat is megtekinthetik.

Forrás: Pixabay / Pexels

A YouTube illetékesei egy ideig lényegében futószalagon rendelték a különböző eredeti műsorokat, részben rivalizálni kívántak a Netflixszel és a társaival. A koncepció ezen része nem működött túl jól, így a hírek szerint a vállalat már nem is hajlandó drága műsorok készítésére szerződést kötni, plusz elkaszálta az Origin sci-fi szériát és az Overthinking with Kat & June sitcomot is.

Viszont jó hír, hogy az eredeti tartalmak gyártásának takaréklángra vételével együtt a YouTube még tavaly úgy döntött, hogy idővel mindenki számára elérhetővé teszi ezeket a saját műsorokat. Ez továbbra is így van, a hirdetőipari Brandcast eseményen vendégeskedett Robert Kyncl üzletfejlesztési igazgató szerint folyamatban van az átállás, és persze rendkívül pozitív fejleménynek látja a hirdetők szemszögéből, hogy a YouTube Originals programban készült műsorokban is képesek lesznek majd reklámozni.

Viszont azt továbbra sem volt hajlandó elárulni, hogy mikortól kezdve lesznek ingyen elérhetőek az eredetilg prémiumnak szánt tartalmak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!