Idén csak egy Windows 10 jön?

dell notebook laptop windows 10
Vágólapra másolva!
Már a fast ringben lévő nyilvános tesztelők is a jövő évi kiadást telepíthetik.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 eddig minden évben kettő darab óriásfrissítést kapott, azonban egyre erősebb a gyanú, hogy idén csak egy jön belőle, a május végén általánosan elérhetővé váló Windows 10 May 2019 Update.

Forrás: Adam Sondel / Pexels

Az erre utaló első jel február közepén érkezett, mikor a Microsoft elérhetővé tette a 2020 tavasza környékén kiadandó Windows 10 nagyon korai előzetesét a „Skip Ahead" kiadási csatornában lévő bétatesztelőknek.

Ehelyett elméletileg az idén őszre tervezett Windows 10 óriásfrissítést kellett volna megkapniuk, hiszen az volna az éppen soron következő utáni Windows 10.

A cég indoklása szerint azért a jövő évi változatot kezdte el nyilvánosan teszteltetni, mert abban olyan változtatások vannak, amelyek megfelelő működéséről meg kíván győződni. Ez érthető magyarázat, csak szokatlan maga az eljárás.

Most viszont ennél is szokatlanabb dolgot tett a Microsoft: a jövő tavaszi Windows 10 előzetesét kiadta a fast ringben lévő tesztelők számára is.

Az általában hetente frissülő fast ring kiadási csatornában mindig a Windows 10 soron következő verzióját tesztelteti a vállalat.

A Microsoft egyelőre nem kommentálta a szokatlan manővert, de nagyon úgy tűnik, hogy idén ősszel nem jön majd új verzió a Windows 10-ből. Ha helyesnek bizonyul a spekulációnk, akkor jó hírnek könyveljük majd el az őszi óriásfrissítés kihagyását, hiszen már régóta erősen kérdéses, hogy mennyi értelme van félévente új verziót elérhetővé tenni a Windows 10-ből.

A cégek és az otthoni felhasználók számára is bosszantó ez az erőltetett tempó, ráadásul még csak olyan nagy újdonságokat sem hoznak ezek az óriásfrissítések, hogy megérje kivárni a telepítésüket, kockáztatni az installáció során esetlegesen felmerülő problémákat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!