Ennyibe kerülhetnek a Google olcsóbb mobiljai

google pixel 3 lite okostelefon android
Google Pixel 3 Lite
Vágólapra másolva!
Napokon belül bemutatkozhatnak a Pixel 3a okostelefonok.
Vágólapra másolva!

A Google felső kategóriás Pixel 3 és Pixel 3 XL okostelefonjainak már alapvetően is rendkívül limitált az elérhetőségük, azonban a vállalat néhány napja kénytelen volt bevallani, hogy az eladásiak még az ehhez igazított várakozásokat is jelentősen alulmúlják. Szerencsére a nagyon közeli jövőben a cég újabb esélyt ad magának a sok-sok telefon eladására, várhatóan május 7-én bemutat két középkategóriás modellt.

Google Pixel 3a Forrás: Rozetked

Az igencsak rosszul őrzött titkoknak mondható Pixel 3a és Pixel 3a XL készülékekről a héten megbízható információkat kapott a This is Tech Today YouTube-csatorna házigazdája.

A specifikációk kapcsán nem sok újdonságot tudott mondani: mindkét mobil műanyag burkolatot kap, rendelkeznek fejhallgató-csatlakozókkal, a hátlapi kamerájuk 12 megapixeles, az akkujuk 3000 milliamperes. A meghajtásukról a Qualcomm Snapdragon 670 rendszerlapka gondoskodik, a memóriájuk 4 GB, a háttéráraik pedig 64 vagy 128 GB kapacitásúak. A telefonok közti legnagyobb különbség a kijelző terén keresendő: a kisebbikbe 5,6 hüvelykes és 1080×2160 pixeles, míg a nagyobbikba 6 hüvelykes és 1080×2220 pixeles AMOLED panel került.

Ami viszont újdonság, hogy a forrás szerint a kisebbik telefon ajánlott kezdőára 399 dollár, míg a társáé 479 dollár lesz. Mindkét esetben a 64 GB-os modellről van szó.

Ezek az összegek nettó 115 ezer és 139 ezer forintoknak felelnek meg, ami aránylag kompetitívnek mondható, főleg a gyors és gyakori szoftverfrissítéseket is figyelembe véve.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!