Rengeteg terméket készül piacra dobni az AMD

amd radeon vii videokártya
AMD Radeon VII
Vágólapra másolva!
Új processzorokkal és videokártyákkal támad a vállalat.
Vágólapra másolva!

Felettébb izgalmas időszak előtt állnak az asztali számítógépet építeni vagy felújítani kívánók. Az AMD nemrég megerősítette a részvényeseinek, hogy az idei harmadik negyedévben rengeteg új terméket kíván piacra dobni, processzorokra és videokártyákra kell gondolni.

A kép csak illusztráció (AMD Radeon VII) Forrás: AMD

A processzorokkal kezdve az AMD várhatóan a komplett Ryzen termékkínálatát frissíteni fogja. Az új termékek már 7 nm-es csíkszélességgel készülnek, és a Zen 2 mikroarchitektúrát használják. A foglalatuk marad az AM4, és várhatóan a jelenleg kapható AM4-es alaplapok minimum jókora tábora egy BIOS-frissítés után kompatibilis lesz velük. Az alaplapgyártók már javában készülnek a frissítések kiadására.

Az újabb gyártástechnológiának és az architekturális fejlesztéseknek köszönhetően az új központi egységek teljesítmény és hatékonyság tekintetében ég és föld szintű előrelépést várhatóan nem hoznak majd, de korrekt előrelépések lehetnek.

Forrás: AMD

Ami talán ennél érdekesebb, hogy az AMD végre frissíteni fogja a jelenleg Polaris chipet használó Radeon RX videokártyáit. Ha minden igaz, akkor az új termékekben már a 7 nanométeres Navi lapka dolgozik, de ezen túlmenően semmi biztosat sem lehet tudni róluk. Nemrég egyébként a Sony elárulta, hogy a PlayStation 5-ben is a Navira épülő grafikus vezérlő lesz.

A bejelentésekkel és piacra kerülésekkel kapcsolatban jelenleg az a spekuláció, hogy az új termékeket a május végi Computexen jelentheti be az AMD vezérigazgatója, és valamikor július vége – augusztus közepe táján kezdődhet meg a forgalmazásuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!