Alig terjed a tavaly őszi Windows 10

microsoft windows 10 october 2018 update
Windows 10 October 2018 Update
Vágólapra másolva!
Pedig a hónap végén általánosan elérhetővé válik az utódja.
Vágólapra másolva!

Könnyen elképzelhető, hogy elterjedtség tekintetében az éppen aktuális October 2018 Update válik minden idők legsikertelenebb a Windows 10-esévé, már legalábbis az elterjedtség tekintetében. Az október eleji kiadása után néhány nappal a Microsoft hetekre visszavonta, majd utána hónapokon keresztül csak azok telepíthették, akik kifejezetten szerették volna. Március második felében jutottunk el odáig, hogy a Windows 10-es PC-k elméletileg teljesen automatikusan és széles körben elkezdték installálni, azonban az AdDuplex statisztikáin ez nem látszik meg.

Windows 10 October 2018 Update Forrás: Microsoft

A vállalat április végi mérései alapján jelen pillanatban a Windows 10-es számítógépek csupán 29,3 százalékán fut az October 2018 Update, ami azt jelenti, hogy egy hónap leforgása alatt

csupán 3 százalékkal nőtt a részesedése.

A számítógépek 63,2 százalékán még az elődje, a Windows 10 April 2018 Update fut. A Windows 10 összes többi kiadása összesen 7,5 százalék részesedéssel rendelkezik.

Erős a gyanú, hogy a Microsoft szándékosan nem is próbálja erőltetni a Windows 10 October 2018 Update automatikus telepítését.

Ez teljesen érthető volna annak fényében, hogy a hónap vége felé elérhetővé válik a Windows 10 May 2019 Update, egyszerűen nincs értelme rövid időn belül két óriásfrissítés telepítésével bosszantani a számítógépezőket.

Érdemes tudni, hogy az AdDuplex a nevéből sejthetően egy hirdetőcég, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy reklámokat illesszenek a modern alkalmazásaikba. Emiatt a vállalat világszerte csak olyan százezer számítógép esetében tudta lekérni a Windows 10 pontos verziószámát, ami jelen esetben kis méretű mintának titulálható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!