Elkerüli az Androidot a görgetett képernyőlopás

Woman in train with smartphone Smart Phone Beautiful Wireless Technology Focus On Foreground Serene People Travel People Traveling Tourism Public Transportation Non-Urban Scene Photography Leisure Activity Women Beauty In Nature Sitting Reading Looking Re
Young Caucasian woman sitting in the train and uses her smartphone
Vágólapra másolva!
Továbbra is gyártói felületek vagy appok kellenek majd hozzá.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg mindenki jól tudja, hogy az Androidon lehetőség van a képernyőképek mentésére, bár a telefonokon futó szoftverek elképesztő sokasága miatt eltér, hogy pontosan hogyan kell ezeket elkészíteni. Ideális esetben a bekapcsológomb hosszú lenyomására bejövő menüben bent van az opció, de elképzelhető, hogy mondjuk egyszerre kell lenyomva tartani a hangerőcsökkentő és a bekapcsológombot, vagy éppen a Kezdőlap gombot és a bekapcsológombot.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Oleh Slobodeniuk

Sajnos a gyári Android beépített képernyőlopója teljesen fapados, azaz kizárólag azt képes lementeni egy képfájlba, ami a kijelzőn éppen látható. Viszont egyes mobilgyártók saját felületei támogatják a görgetett képernyőlopást, amellyel az éppen futó alkalmazás a kijelzőn nem látható részei is menthetőek.

Például ha szeretnénk egy komplett weblapról képernyőképet készíteni, akkor ehhez muszáj lesz görgetett módon rögzíteni a felületét, hiszen a teljes oldal nem fér ki egyben a kijelzőre.

Sajnálatos módon az Android fejlesztőcsapatának a döntéshozói az évek során immáron sokadszorra is megerősítették, hogy jelenleg nem kívánnak foglalkozni az alkalmanként kapóra jövő funkció Androidba való beépítésével. Akinek szüksége van erre a típusú képernyőlopási funkcióra, de nem elérhető a telefonján futó szoftverben, az kipróbálhat egy ilyen képek készítésére kitalált appot, például a Longshotot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!