Aktív hűtést kapott a Nubia Red Magic 3 gamertelefonja

Vágólapra másolva!
Egy kis ventilátor akadályozza meg a bivalyerős készüléket túlmelegedését játék közben.
Vágólapra másolva!

Játszani bármilyen okostelefonon lehet, az utóbbi egy-két évben azonban egyre több a gamermobil, a legerősebb mobilos rendszerchippel, a lehető legtöbb RAM-mal és olyan extrákkal, mint 120 Hz-es kijelző, folyadékhűtés vagy RGB-s világítás, esetleg kontrollerek támogatása.

A Nubia Red Magic 3 pedig azért nagyon különleges gamermobil, mert aktív hűtéssel rendelkezik. Az okostelefonon belül egy kis ventilátor van, ami megakadályozza az eszköz túlmelegedését játék közben.

Forrás: Nubia

Emellett folyadékhűtéses rendszere is van a készüléknek, tehát a ventilátor csak akkor kapcsol be, ha tényleg szükség van rá. Ez egyébként elég furcsa, hogy ventilátort épített be a gyártó, elvégre a laptopgyártók épp megszabadulni próbálnak az aktív hűtéstől.

Maga a készülék 6,65 hüvelykes full HD+ AMOLED képernyőt kapott, 19,5:9 képaránnyal és 90 Hz-es képfrissítéssel. Két oldalsó gomb segíti a játékok könnyebb kezelését, illetve harmadik gombként a hátlapi ujjlenyomat-olvasó is hasznosítható. Itt RGB-s világítás is akad, a pogo pineket keresztül pedig kiegészítők vagy dokkoló csatlakoztathatóak.

A Nubia Red Magic 3 Snapdragon 855 SoC-t, akár 12 GB RAM-ot és 256 GB tárhelyet, valamint 27 wattos gyorstöltést támogató 5000 mAh-s akkut kapott. A sztereó előlapi hangszórók a 3D-s és DTS:X hangzást is támogatják, akad továbbá jackcsatlakozó is. A hátlapi kamera 48, az előlapi 16 megapixeles. A készülék elvileg az EU-ban is kapható lesz.