Nem kér a Minecraft atyjából a Microsoft

bett 2016 oktatás programozás microsoft minecraft
Minecraft oktató változat bemutatója Londonban
Vágólapra másolva!
Tízéves a nagy sikerű játék, de Notchot nem hívták meg a céges buliba.
Vágólapra másolva!

Nehéz elhinni, de az idei évben tízéves a szórakoztatás mellett immáron jó ideje készségfejlesztésre is használt Minecraft. A rendkívül jellegzetes látványvilággal rendelkező játékot fejlesztő Mojangot még 2014-ben vásárolta meg a Microsoft az alapító és tulajdonos Markus Perssontól. Az elsősorban Notch becenéven ismert, jelenleg 39 éves férfi 2,5 milliárd dollárt kapott a cégéért, az akvizíció lezajlása után pedig azonnal távozott a Mojangtól, a jelek szerint azóta csak hobbiprojektekkel foglalkozik.

Minecraft oktató változat bemutatója Londonban Forrás: Origo

A Minecraft tizedik születésnapja alkalmából persze lesz egy jelentős buli a Mojangnál, azonban sokak meglepetésére kiderült, hogy Notchot nem hívták meg rá, mivel a Microsoft illetékesei túlságosan kellemetlennek találják.

A cég szóvivője szerint egyes megszólalásai és véleményei nem reflektálnak a Mojang vagy a Microsoft álláspontjaira.

Specifikusan nem derült ki, hogy mit tart kínosnak Notchban a Microsoft, de 2017-ben rasszizmussal, majd idén márciusban egy összeesküvés-elmélet támogatásával és transzfóbiával is megvádolták egyes tweetjei miatt. A problémás tweetjeit a kontextusukban értelmezve úgy tűnik, hogy a rasszizmusos és a transzfóbiás megszólalásaiból egyesek alaptalanul műbalhét próbáltak kreálni, az viszont nem világos, hogy mennyire gondolta komolyan az összeesküvés-elméletes dolgait.

Így vagy úgy, de a Microsoft nem kívánja látni a Minecraft tizedik születésnapján, plusz a stáblistát leszámítva mostanra mindenhonnan törölte a nevét a játékból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!