Android 9 Pie-t tettek a HP ősrégi táblagépére

Vágólapra másolva!
Nem tűnik el örökre a HP TouchPad, ugyanis Android 9 Pie egyedi ROM-ok érkeztek hozzá.
Vágólapra másolva!

Közel 8 éve már, hogy a HP piacra dobta a HP TouchPad táblagépét, ami annyira rosszul teljesített, hogy a 499 dolláros vételárát nagyon gyorsan 99-re csökkentették. Bár azt hinnénk, hogy a tablet mára a feledés homályába merült, egyes lelkes felhasználóknak hála a mai napig érkezik rá új szoftver, amelyeknek köszönhetően ez az ősrégi tablet még használható.

Mi több, immáron Android 9 Pie is futtatható a HP TouchPadeken. Ez azért megdöbbentő, mert erre a táblára sosem terveztek Androidot, azon WebOS rendszer futott. Amikor a felvásárlás után a HP elbukott vele, gyorsan eladta az LG-nek, amely azóta okostévékhez használja a rendszert.

Forrás: SlashGear

A hackerek hamar elkezdték átportolni az Androidot, azóta pedig minden verziót kiadtak egyedi ROM formájában a tablethez. Legutóbb például az Android 9 Pie-t, bár a csomag nem tökéletes, a Bluetooth és a kamera még nem működnek.

Az eset leginkább azért figyelemreméltó, mert megmutatta, hogy miközben manapság legalább évente divat a drága okostelefonokat is újabbra cserélni, addig jól látszik, hogy megfelelően lelkes fejlesztőkkel a közel egy évtizedes eszközök is használhatóak lehetnek még.