17 hüvelykes tabletet készített a Samsung

samsung galaxy view 2 tablet táblagép
Samsung Galaxy View 2
Vágólapra másolva!
Hordozható tévéként reklámozza az AT&T szolgáltató.
Vágólapra másolva!

Igaznak bizonyultak az elmúlt hetekben érkezett pletykák, az egyesült államokbeli AT&T távközlési szolgáltató bemutatta a 2015 végén piacra került Samsung Galaxy View táblagép utódját. A Galaxy View 2 az elődjénél egy hüvelykkel kisebb átlójú kijelzőt kapott, de a méret tekintetében így sincs komoly konkurenciája a piacon: 17,3"-es és 1920×1080 pixeles megjelenítővel rendelkezik.

Samsung Galaxy View 2 Forrás: AT&T

A gigantikus méretű táblagépet gyakorlatilag egy hordozható tévéként próbálja reklámozni az AT&T. Ennek megfelelően a tévészolgáltatására előfizetett ügyfelek egy appon keresztül streamelhetik rá az internetről a tévéadást, rendelkezik beépített 4G/LTE modemmel, a 12 ezer milliamperes akkuja pedig meglehetősen hosszú üzemidőt tesz lehetővé.

Az óriási kijelzőtől eltekintve a Samsung Galaxy View 2 egy alsó-középkategóriás eszköz: nyolcmagos processzorú Exynos 7884 rendszerlapka hajtja, a memóriája 3 GB, a bővíthető háttértára pedig 64 GB. Az Android 8.1-et futtató táblagép előlapi kamerája 5 megapixeles, hátlapi kamerát nem kapott.

Hírünk írásakor nem volt világos, hogy a gigantikus táblagép hivatalosan kapható lesz-e Európában. Az AT&T szolgáltatónál április 26-tól lesz megvásárolható, 20 havi részletfizetés esetén összesen 740 dollárt, nettó 214 ezer forintot kér majd érte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!