Ha szereti a teniszt, ezt az ingyenes mobilos játékot imádni fogja

World of Tennis, tenisz, mobil, játék, ingyenes
A grafika remek.
Vágólapra másolva!
Számítógépre, konzolra évtizedek óta léteznek szuper tenisz témájú játékok, de a mobilos szegmenst eddig nem nagyon kényeztették el a fejlesztők. Pedig azt nem lehet mondani, hogy ne próbálkoztak volna, viszont ezeket a kísérleteket sokáig nem koronázta siker.
Vágólapra másolva!

Nincs mit szépíteni a dolgon, telefonokra-tabletekre szánt teniszezős játékok KATASZTROFÁLISAK voltak. Legtöbbször az irányítással kapcsolatos nehézségeket nem sikerült megoldani, sokszor a grafika is tragikus volt, így már úgy tűnt, hogy kell élnünk az életünket normális, játszható, szórakoztató alkalmazás nélkül. Aztán rátaláltunk a World of Tennis: Roaring '20 című szoftverre....

A hőskor

A program a teniszezés hőskorában, a huszadik század elején játszódik, és a játékosok külseje, stílusa, és felszerelése is a hősi időket idézi. Tehát nem szuperemberek száguldoznak és csapkodják a fénysebesség kétszeresével száguldó labdacsokat, hanem elegánsan felöltözött hölgyek és urak ütik a sárga golyót. Már ez magában különlegesnek számít, és egészen egyedi hangulatot kölcsönöz a World of Tennisnek. Természetesen szükség van arra, hogy mindenki alkosson magának egy saját karaktert, akivel majd leigázza a világot,és amelynek nevet adhat, kiválaszthatja az arctípusát, valamint ruházatát is.

World of Tennis: Roaring '20. Forrás: Origo

Megmondjuk őszintén ezt az egész karaktergenerálósdit mi személy szerint óriási marhaságnak, felesleges időpocsékolásnak tartjuk, de az az igazság, hogy a jelek szerint erre óriási igény van, hiszen nem lenne benne ez az opció a legtöbb játékban. Sőt, mi magunk is ismerünk olyanokat, akik imádnak órákat elpepecselni azzal, hogy az általuk irányított szereplő külsejét, a saját képükre formálják. Furcsának furcsa ez persze, de hát olyan ember is van, aki rajong a kelbimbóért vagy odavan a sárgaborsó főzelékért.

Karrierépítés

A játékban ötvözték a sport és RPG elemeket, azaz a semmiből, a nulláról indulunk egy totálisan béna pacákkal vagy hölggyel, és onnan kell felküzdeni magunkat a világ tetejére.

Van egy csomó képességünk (erő, sebesség, állóképesség stb.), amelyek fejleszthetőek pontok hozzáadásával. Pontokat pedig úgy szerezhetünk, ha leverünk valakit, vagy megnyerünk valami bajnokságot.

A grafika remek. Forrás: Origo

Menet közben gyűjtögetünk valamiféle aranyakat is, amelyekből idővel jobb felszerelést vásárolhatunk, például olyan ütőt, amivel nagyobbat vagy pontosabbat lehet ütni. Tehát nem csak úgy habókra csapkodjuk a labdát, hanem tétje van minden összecsapásnak. Győzelemért ranglista pontok is járnak, vereségnél pedig értelemszerűen egy pár eltűnik, és az aktuális pontszám alapján kapjuk meg a következő ellenfelet. Ez a rendszer garantálja a kiegyensúlyozottságot, így elkerülhető, hogy túlságosan könnyű, vagy épp ellenkezőleg, legyőzhetetlen vetélytársat kapjunk.

A játékmenet

A legtöbb teniszjáték a lényegnél, tehát a meccsek irányításánál hasal el, és ez az, amiben a World of Tennis: Roaring '20 piszok erős. Az ütésekhez ugyanis az eddig megszokottaktól eltérően nem a képernyő egyes részein elhelyezett virtuális gombokat kell püfölni, hanem egyszerűen az érintőképernyőn abba az irányba húzni az ujjunkat, ahova szeretnénk, hogy üsse a labdát a mukink. Ez pofonegyszerű és mégis iszonyatosan jól működő megoldás, pláne, hogy alapvetően a mozgással sem kell foglalkoznunk (sokat). A teniszezőnk ugyanis magától szaladni kezd a lehető legideálisabb pozícióba, és nekünk csak megsürgetnünk kell, ha úgy adódik, de ehhez is elég kétszer a képernyőre koppintani. Lehet fonákot ütni, egyenest, keresztet, nem hiányzik a lecsapás, átemelés és csavarás sem, és persze azt mindenki maga dönti el, hogy mikor melyik ütésfajtát kapja elő.

Fontosak a képességek. Forrás: Origo

Az irányítás egyszerűen remek, nagyon hamar bele lehet jönni, és a sikerekre sem kell sokat várni. Természetesen van oktatórész, ahol lehet gyakorolni, de a legjobban az "éles" meccsek során lehet fejlődni. Valódi emberekkel valós időben nem játszhatunk, bár az app próbálja ennek illúzióját kelteni. Valószínűleg úgy működik a dolog, hogy más,igazi emberek karakterének adatait tárolják távoli szervereken, és ezeket küldik ki ellenfélnek, de a mérkőzéseket már a mesterséges intelligencia játssza le.

Grafika, hang

A grafika kifejezetten jól sikerült, mondjuk az emberek arca kicsit úgy néz ki, mintha valami arisztokrata beltenyészetből származnának, de sebaj. Az animációk szépek, hitelesek, a pályák is jól néznek ki, és az alkalmazott tipográfiai elemek is rendben vannak. A hangokat is jól eltalálták, a zene megidézi az adott korszakot, a labda pedig hitelesen puffan, és még a közönségmoraj sem hiányzik.

Ingyenes?

A World of Tennis: Roaring '20 alapvetően ingyenes, de természetesen e programban is megtalálhatóak a mikrotranzakciós folyamatok. Sőt, az igazán komoly sikerek eléréséhez ezeket nem lehet megúszni. Azaz el fog jönni az idő, amikor ha valaki tényleg be akar kerülni a legjobb százba, akkor MUSZÁJ igazi forintokért vennie jobb ütőt és cipőt, mert ezek akkora pluszt adnak, amit a tehetséggel/ügyességgel/szerencsével már nem lehet kompenzálni. Amennyiben viszont valaki nem akar költeni, akkor nem muszáj, de ebben az esetben el kell fogadnia, hogy bizony olykor-olykor csúnyán kiporolják majd.

Értékelés

Azt nem mondjuk, hogy a World of Tennis: Roaring '20 a Világ Legjobb Mobilos Teniszjátéka lenne, hiszen nem próbáltuk ki az összeset, de az tény, hogy mi ennél jobbat még nem láttunk ebben a kategóriában. Az irányítás, a hangulat, a grafika és a játékmenet is remek. A kihívás pont megfelelő, nem véletlenül pörgetjük már hónapok óta viszonylagos rendszerességgel. Mi részünkről egy forintot se vagyunk hajlandóak költeni rá, simán elvagyunk a középszerűséggel, a fontolva haladással, és még így is nagyon élvezetes. Úgyhogy ha valaki szereti a teniszt, nézni vagy játszani, annak bátran ajánljuk, tuti, hogy tetszeni fog neki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!