Megérkezett a Google Chrome 74

google chrome 74
Így néz ki a Google Chrome 74 sötét témája
Vágólapra másolva!
Windows 10-en is használható már sötét módban.
Vágólapra másolva!

Kedd este elérhetővé váltak a Google Chrome 74 számítógépes változatai. Szokásához híven a böngésző fejlesztői csapata ezúttal sem volt hajlandó a megjelenés alkalmából érthető tájékoztatást adni az újdonságairól, de azért akad néhány ismert újítása.

Így néz ki a Google Chrome 74 sötét témája Forrás: Origo

A leglátványosabb fejlesztés, hogy immáron Windows 10-en is használható sötét témával a böngésző. Ez csak akkor kapcsol be, mikor a felhasználó magában a Windowsban aktiválja a rendszerszintű sötét téma használatát. Viszont a fejlesztői csapat illetékesei valamilyen okból úgy döntöttek, hogy nem mindenkinél párhuzamosan kapcsolják be a sötét módba váltási lehetőséget, hanem a következő hetek során folyamatosan,

hullámokban kel életre a funkció.

Nálunk sem reagált semmit a Windows 10 sötét módba való átkapcsolására a Chrome, de a „-force-dark-mode" indítási paraméterrel képesek voltunk kikényszeríteni a sötét téma használatát.

A „-force-dark-mode” paraméterrel kikényszeríthető a sötét téma aktiválása Forrás: Origo

További újítások, hogy a kép-a-képben ablakocskákban lejátszott videók esetében végre működnek a billentyűzetek multimédiás gombjai, továbbá a webhelyek többé nem tudják detektálni, ha valaki inkognitómódban böngészi azokat.

A Google Chrome 74 telepítője a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető. Aki már rendelkezik a böngészővel, annál Windows és macOS rendszereken automatikusan frissül a legújabb kiadásra, míg a linuxosok a csomagfrissítőjükön keresztül installálhatják az aktuális verziót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!