Remekül kezdte az évet a Huawei

Vágólapra másolva!
Jól alakultak a kínai gyártó első negyedéves eladásai, éves szinten 50 százalékkal adott el több okostelefont.
Vágólapra másolva!

Bár 2018 hullámvasút volt a Huawei számára, a nagy nehézségek ellenére az okostelefonpiacon a második legnagyobb gyártóvá vált a kínai cég, még ha éves szinten végül a harmadik helyen is zárt 206 millió készülékkel (ez persze így is jóval több, mint a 2017-es 153 millió).

Bár a legnagyobb elemzőcégek 2019 első negyedévére vonatkozó jelentéseire még várni kell, a Huawei azt már megerősítette, hogy még közelebb került a céljához, vagyis, hogy a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává váljon.

Forrás: Tom's Guide

2019. január és március között a Huawei 59 millió okostelefont szállított le, ami 50 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A szakértők szerint a Huawei ezzel elhúzhat az Apple-től, hiszen az csak 52 millió iPhone-t adott el a tavalyi első negyedévben, idén pedig ez a szám alacsonyabb lesz az elemzők szerint.

Ha ez így alakul, akkor az Apple hosszabb időre lemaradhat, mert a szakértők úgy vélik, hosszabb idő kell ahhoz, hogy az iPhone-eladások felpörögjenek. A Huawei eladásai viszont tovább emelkednek, idén 250-260 millió Huawei okostelefon találhat gazdára. Ez a világelsőséghez még nem lesz elég (valószínűleg), de jövőre már a Samsungot is megszorongathatja a kínai cég. Az előrejelzések szerint az 5G-s eladások is jól alakulnak, az amerikai nyomás ellenére is.