Számítógépeket tömegmészárolt egy volt hallgató

usb killer
USB Killer kütyü
Vágólapra másolva!
Bő 16 millió forint kárt okozott a főiskolának, akár 10 évre is börtönbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

Február közepén újabb iskolai mészárlás történt az Egyesült Államokban, de hála égnek, ezúttal csak számítógépek estek áldozatául egy ámokfutónak. Az eset a New York állambeli Albany város Saint Rose Főiskoláján történt, az intézmény egyik volt hallgatója 66 darab iskolai számítógépet küldött a túlvilágra, ezzel 58 ezer dollár (16,5 millió forint) kárt okozott.

USB Killer kütyü Forrás: USBKill

Az elkövető az indiai állampolgárságú, 27 éves Vishwanath Akuthota, a számítógépek elpusztításához egy „USB Killer” néven emlegetett kütyüt használt, ilyet bárki rendelhet az interneten. Ránézésre egy pendrive-nak tűnik, azonban az USB-porthoz való csatlakoztatása után pár pillanat alatt feltöltődik benne egy kondenzátor, ami a kisülésekor az USB-porton keresztül zárlatot okoz a számítógép alaplapjában.

Akuthota indítékára sajnos nem derült fény, de annyira büszke volt magára, hogy még az iPhone-jával is rögzítette, ahogy halálra sokkolja az iskolai számítógépek egy részét.

A fiatalembert a biztonsági kamerák felvételei alapján elég gyorsan előkerítették a rendőrök, a héten pedig bűnösnek vallotta magát a bíróságon, augusztusban lesz az ítélethirdetése. Akuthota beleegyezett abba, hogy megtéríti az iskola kárát, ezen túlmenően pedig papíron akár 10 év börtönt és 250 ezer dollár pénzbüntetést is kaphat a tettéért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!