Kiszivárgott a GeForce GTX 1650

zotac nvidia geforce gtx 1650
NVIDIA GeForce GTX 1650
Vágólapra másolva!
Egy hét múlva mutatkozhat be hivatalosan a videokártya.
Vágólapra másolva!

Nem kell sokáig várniuk a középkategóriás videokártyát vásárolni kívánó gamereknek, a VideoCardz információi szerint április 23-án végre hivatalosan is bemutatkozhat az NVIDIA eddigi legolcsóbb, természetesen már Turing architektúrára épülő grafikus kártyája. A specifikációk és az árcédula alapján a GeForce GTX 1650 a GeForce GTX 1050 Ti közvetlen utódja, Európában pedig olyan bruttó 170 euró, azaz 54 ezer forint környékén kezdődhet az ára.

NVIDIA GeForce GTX 1650 Forrás: VideoCardz

Ez persze nem kevés pénz egy videokártyáért, de nagyon úgy tűnik, hogy Full HD felbontásig megállja majd a helyét a GTX 1650. A termékbe 896 CUDA mag kerülhet, a 4 GB GDDR5 videomemóriája pedig 128 bites adatsínen csatlakozhat a grafikus processzorhoz. A GPU referencia órajelei 1485-1665 MHz lehetnek, a videomemória pedig 8 GHz-es frekvencián ketyeghet.

Az értesülések szerint a legtöbb GeForce GTX 1650 nem igényel majd külső tápellátást, de lehetnek olyan modellek, amelyeket a kimagasló túlhajtási lehetőségekkel próbálnak majd eladni a gyártóik, ezekre a biztonság kedvéért kerülhet egy hattűs PCIE tápcsatlakozó.

Jelen pillanatban jó kérdés, hogy az NVIDIA kíván-e valamiféle játékosoknak szánt videokártyát piacra dobni a mindig népszerű, 30 ezer forint körüli sávban. Ennyi pénzért jelenleg GeForce GT 1030-at lehet vásárolni, ami enyhén szólva sem jó vétel, a rivális AMD Radeon RX 550 csak egy kicsivel drágább, de számottevően erősebb annál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!