Ilyen olcsón nincs ennél jobb vezeték nélküli fülhallgató

Vágólapra másolva!
A Honor az utóbbi években egyértelművé tette, hogy a fiatalok (vagy a "szívükben fiatalok") márkája akar lenni, és nagyon igyekeznek elkapni az ehhez kapcsolódó aktív, trendi életérzést. Márpedig manapság kevés trendibb dolog létezik a vezeték nélküli, agybadugós, okosfunkciókkal is ellátott fülhallgatónál, ami persze nem kicsit köszönhető az Apple-féle AirPods nagy sikerének.
Vágólapra másolva!

A divathullámból a Honor sem maradhatott ki, és ahogy a vállalat kedvezőbb árú telefonjai is nagyon népszerűek a fiatalok körében, úgy most a vállalat szintén az olcsóbb árkategóriában szeretne támadni egy fülhallgatóval. Ez a FlyPods Lite, és az árába tényleg nem lehet belekötni,

ugyanis hivatalosan 29 900 forintért lehet megvásárolni, ami már egy szabad szemmel is jól látható pénzegységnyi különbség a 75 ezer forintos Apple AirPods és az 55 ezer forintos Samsung Galaxy Budshoz képest.

Forrás: Origo

Külső kialakítás, tartozékok - nem látszik az olcsóság

Pedig a terméket kibontva egyáltalán nem tűnik vacaknak vagy olcsónak. A csomagban találunk egy töltőtokot, amibe mágnesesen pattan bele a bal és jobb fülünkbe szánt kis fülhallgató, melyek kinézetét egyébként állítólag a golfütők ihlették, amivel kapcsolatban nem tudunk nyilatkozni, inkább azt mondanánk, hogy azért egy vezeték nélküli fülhallgató kialakításakor valószínűleg nincs túl sok mozgástere a tervezőknek.

Forrás: Origo

Mindenesetre mind a tok, mind a kis fülesek jól néznek ki, könnyűek és alapvetően strapabírónak tűnnek. Ezek mellett kapunk még a csomagban három pár különböző méretű gumiborítást a hangszórók végeire, hogy lehetőleg mindenki megtalálja a saját füléhez legjobban illeszkedőt, valamint találunk még egy pár szilikongyűrűt, ami abban segíthet, hogy ne nyomja a fülünket a műanyag.

A Honornál tehát láthatóan igyekeztek mindenkire gondolni, ami örömteli tény: nekem például a legtöbb fülhallgatóval problémám van ezen a téren: vagy nem illeszkedik rendesen a fülembe, vagy nyomnak, de itt ki tudtam alakítani a közel tökéletes felállást.

Használat közben - egyszerű, de nagyszerű

A két kis fülhallgatóba fejenként egy-egy 55 mAh-s kapacitású akkumulátor került, míg a töltőtokba egy 410 mAh-s egység fért bele. Ez azt jelenti, hogy gyakorlati használat mellett egy töltéssel körülbelül 3 órát, nagyobb hangerővel kicsivel kevesebbet bírnak ki a fülesek, amiket kétszer újratölthetünk a tokról (a töltést a tokon elhelyezett LED jelzi). Ha már ez utóbbi is lemerült, akkor kénytelenek leszünk hálózatra dugni, és bevetni a Honor olcsóbb készülékeinél még mindig jellemző MicroUSB csatlakozót.

Ha esetleg már csak USB-C-s töltőnk lenne otthon, akkor sem kell aggódni, a gyártó a dobozban mellékelt egy kis töltőkábelt.

Forrás: Origo

Amikor a töltőtokot lezárjuk, akkor a FlyPods Lite gyakorlatilag alszik. A párosításhoz ki kell nyitni a tokot, és persze be kell kapcsolni az okostelefonunkon a Bluetooth-kapcsolatot, ha pedig ez sikerült, akkor egy másodperc alatt egymásra is találnak a felek. A FlyPods egy kis csippantással még azt is jelzi, hogy a fülünkbe tettük, ami furcsa, de végső soron jópofa.

Habár a két kis fülhallgatón nincs semmiféle látható gomb, az oldalaik érintésérzékenyek.

Ez lehetőséget ad arra, hogy hívások fogadásához és lerakásához elég bármelyik oldalon koppintanunk egyet, illetve a jobb oldali fülesen duplán koppintva szüneteltethetjük és elindíthatjuk a zenelejátszást, míg ha a bal oldalon tesszük ugyanezt, akkor elindítjuk a hangasszisztenst. Ezek átvariálására egyébként nincs lehetőség, a letölthető hivatalos FlyPods alkalmazásból mindössze a szoftvert tudjuk frissíteni, illetve találunk benne egy használati utasítást.

Hangminőség, értékelés - megéri?

Legnagyobb meglepetésünkre a kedvező ár a zene- vagy videólejátszás hangminőségére sem nyomta rá a bélyegét. Persze, egy kis kütyütől nem szabad profi fejhallgatók minőségét várni, de ahhoz képest azért korrekt dinamikával szól, és tisztességes mély- és középtartományt tud kipréselni magából.

Szubjektív megítélésünk alapján például kategóriákkal jobban szól, mint a dupla ennyibe kerülő Samsung Galaxy Buds (aminek egyébként a hangminőségén egy emberként szörnyülködtünk el a szerkesztőségben).

Forrás: Origo

Egy ponton teljesít alul a FlyPods, az pedig a telefonáláskor nyújtott minősége. A mi oldalunk még teljesen rendben van, viszont hiába helyeztek el a fülhallgatókon alul és felül is egy-egy mikrofont, a másik oldalon sokszor nehézkesen hallottak (ha csak nem tartózkodtam teljesen ideális, csendes körülmények között). Ez sajnos számos vezeték nélküli füles gyenge pontja egyébként.

Összességében a Honor FlyPods Lite egy abszolút jó vétel, hiszen az ára ellenére jól néz ki, jól is használható, és kellemesen szól - sőt, utóbbi területen jóval drágább konkurenseket utasít maga mögé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!