Bekerülhetnek a történetek a Facebook hírfolyamába

Post Brexit Row Intensifies Over Sovereignty Of Gibraltar
GIBRALTAR - APRIL 04: A tourist poses for a selfie in front of a monkey at the top of Gibraltar Rock on April 4, 2017 in Gibraltar, Gibraltar. Tensions have risen over Brexit negotiations for the Rock of Gibraltar. The European Council has said Gibraltar would be included in a trade deal between London and Brussels only with the agreement of Spain. While former Conservative leader Michael Howard claimed that Theresa May would be prepared to go to war to protect the territory. (Photo by Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Jelenleg két különálló felületen jelenik meg a két típusú tartalom.
Vágólapra másolva!

A két évvel ezelőtti debütálásakor nem vált rögtön hatalmas sikerré a Történetek funkció a Facebookon, azonban szép lassan mégis felfedezték a tartalmakat megosztó felhasználók. Tavaly szeptemberben már naponta 300 millióan készítettek sztorikat, a közösségi portál pedig arra számít, hogy idén népszerűbbé válnak a klasszikus bejegyzéseknél.

Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Pablo Blazquez Dominguez

Jelen pillanatban a hírfolyam és a Történetek egymástól jól el vannak szeparálva a Facebook felületén, azonban ez a közeljövőben megváltozhat, a sztorik bekerülhetnek a normál hírfolyamba. A funkciót a Facebook appjaiban mindig kutató Jane Manchun Wong fedezte fel, de röviddel később a vállalat megerősítette a TechCrunchnak, hogy tényleg privát tesztelés alatt áll a módosítás. A történetek között oldalra görgetéssel lehet váltogatni, így elméletileg nem fogja ugyanúgy elrejteni ezeket a Facebook, mint a normál bejegyzéseket.

Persze a mostani tesztelés még nem jelenti azt, hogy a történetek garantáltan bekerülnek a hírfolyamba: ha nem működik jól az elképzelés, akkor a Facebook illetékesei akár az elkaszálása mellett is dönthetnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!