A levelekbe is beleolvashattak az Outlook betörői

bill gates microsoft windows 10
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 24: Bill Gates, chairman and founder of Microsoft Corp., speaks during the Clinton Global Initiative (CGI) meeting on September 24, 2013 in New York City. Timed to coincide with the United Nations General Assembly, CGI brings together heads of state, CEOs, philanthropists and others to help find solutions to the world's major problems. Ramin Talaie/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Eredetileg tagadta a Microsoft, hogy ez megtörténhetett.
Vágólapra másolva!

Vasárnap reggel már beszámoltunk a hírről, hogy az év első három hónapjában hackerek garázdálkodtak az Outlook webes levelezőszolgáltatás ingyenes, fogyasztói felhasználói fiókjaiban. A Microsoft eredeti tájékoztatása szerint a betörők többek közt a levelek tárgyait és a mappákat tudták megtekinteni, azonban magukhoz az e-mailekhez és a csatolmányaikhoz nem fértek hozzá. A támadók a vállalat egyik terméktámogatásos dolgozójának a belépési adatait szerezték meg, így tudtak belépni a rendszerbe.

A kép csak illusztráció (Bill Gates) Forrás: AFP/Ramin Talaie

Sajnos a Microsoft nem volt őszinte, a Motherboard forrása olyan képernyőképet juttatott a kiadvány birtokába, amely szerint a támadók igenis bele tudtak olvasni a levelekbe. A webhely megkeresésére a Microsoft ezután elismerte, hogy a betörők

tényleg hozzáfértek az e-mailek szövegéhez is.

A cég azzal próbálja hűteni a kedélyeket, hogy nagyon keveseknek kukkantottak bele illetéktelenül a levelezésébe, és az érintettek csak 6 százalékának olvastak bele az e-mailjeikbe.

További érdekesség, hogy a Motherboard forrása szerint a betörőknek nem három hónapig, hanem legalább fél évig volt bejárásuk a Microsoft levelezőjébe, azonban a cég ezt tagadja.

A forrás állítása szerint a betörők arra használták az Outlookhoz való hozzáférésüket, hogy kikapcsolják az áldozataik iPhone-jain az Aktiválási zár lopásvédelmi funkciót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!