Újból Budapesten forog a The Witcher sorozat

henry cavill netflix the witcher
Henry Cavill főszereplésével készül a Netflix The Witcher sorozata
Vágólapra másolva!
Vajdahunyad várában érték tetten a Netflix stábját.
Vágólapra másolva!

Lassan két éve tartja lázban Andrzej Sapkowski író és a The Witcher videojátékok rajongóit a Netflix, régóta készül már Ríviai Geralt kalandjait feldolgozó tévésorozat. Ami számunkra különösen érdekessé teszi a projektet, hogy a nyolcrészes első évad jókora részét Magyarországon forgatták az alkotók. Ennek nem csak költséghatékonysági oka van, hiszen a lengyel író fantasy univerzuma sajátosan „kelet-európai" felütéssel rendelkezik. Nincs tudomásunk arról, hogy Lengyelországban eddig forgatott volna a stáb, de elképzelhető, hogy a változatosság kedvéért csak sikerült titokban tartaniuk a munkálatokat.

Henry Cavill főszereplésével készül a Netflix The Witcher sorozata Forrás: Netflix

Március közepe óta másodszorra érkezett friss információ a sorozat forgatásáról, a spanyolországi La Palma sziget után a hétvégén a budapesti Vajdahunyad várában érték tetten a Netflix stábját. A helyszínek alapján feltétezhető, hogy a spanyol szigeten akciórészt forgathattak, míg a budapesti vár talán inkább sztoriközpontú helyszín lehet.

Akármi is legyen a helyzet, a Henry Cavill főszereplésével készülő The Witcher sorozat első évada elméletileg még idén debütál a Netflixen, így nem kell már túlságosan sokat várnunk, hogy kiderüljön, min ügyködött Vajdahunyad várában a stáb.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!