Most már tényleg telepíthető a tavaly októberi Windows 10

microsoft windows 10 october 2018 update
Windows 10 October 2018 Update
Vágólapra másolva!
A felhasználók java még az áprilisi frissítést használja.
Vágólapra másolva!

A Microsoft várhatóan napokon belül elkészül a Windows 10 idei első óriásfrissítésének kiadásra jelölt változatával, a Windows 10 April 2019 Update rendszernek a nevéből sejthetően a jövő hónapban meg is kellene jelennie. Persze a cég szükség esetén csúsztathatja a kiadását, egyelőre semmi sincs kőbe vésve.

Forrás: Microsoft

Mindeközben viszont a Microsoftnak van egy kisebb adóssága: a Windows 10-et használók jókora része a mai napig nem kapta meg a tavaly októberben kiadott, majd egy hónapra teljesen visszavont Windows 10 October 2018 Update-et. Az AdDuplex hírünk írásakor legfrissebb adatai alapján idén február végéig csak a Windows 10-es számítógépek 21 százalékán futott a rendszer, míg az előző April 2018 Update közel 72 százalékos részesedéssel rendelkezett.

A Microsoft a napokban csendben közölte, hogy a Windows Update frissítőszolgáltatás most már csak azoknál nem telepíti a Windows 10 October 2018 Update-et, akik konkrétan inkompatibilis számítógépekkel rendelkeznek, így a következő hetekben drámaian nőhet a kérdéses Windows 10 piaci részesedése.

Akiknél még nem ajánlotta fel magától a Windows Update a tavalyi óriásfrissítés installálását, azok a Gépház → Frissítés és biztonság → Windows Update → Frissítések keresése gombra kattintva manuálisan is megkerestethetik. Ha mégsem jelenne meg a frissítések listájában, akkor a Microsoft webhelyéről letölthető segédprogrammal kényszeríthető ki a telepítése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!