Izgalmas Android One-mobilokkal készül a Xiaomi

Vágólapra másolva!
Két olyan Android One-alapú okostelefon jön, amely kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót kap.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi Mi A1 rögtön a 2017. szeptemberi megjelenése után nagy siker lett. Annyira, hogy tavaly nyáron a Mi A2 és a Mi A2 Lite követték. Az XDA jelentése szerint a kínai gyártó már a harmadik-generációval készül.

Az újdonságok megint Android One-alapokra építkeznek, erről a Xiaomi kódnévadási szokásai árulkodtak. A végleges nevük Xiaomi Mi A3 és Mi A3 Lite lehet. A vásárlók figyelmét elsősorban azért keltik majd fel, mert már a kijelzőkbe építik az ujjlenyomat-olvasót.

Forrás: GadgetMatch

A szakértők és a haladó felhasználók tudják, hogy a hagyományos, fizikai ujjlenyomat-olvasók gyorsabbak és pontosabbak a képernyőbe épített megoldásoknál. Az átlagos fogyasztók azonban ezzel nincsenek tisztában, és futurisztikus megoldásnak tartják a kijelzőbe ágyazott szenzort. A Xiaomi ezt a gondolkodást használná ki, és ezért épít ilyen szenzort a Mi A3 szériába.

A specifikációkról egyelőre nincs hír, de az XDA úgy tudja, hogy mindkettőre 32 megapixeles szelfikamera kerül, amit egy vízcsepp formájú szenzorsávban lógat be a képernyőbe a Xiaomi. A bejelentésre május végén keríthet sort a gyártó.