Két ingyenjáték is jött a hétvége előtt

oxenfree
Oxenfree
Vágólapra másolva!
Nem muszáj nagy gamernek lenni az Oxenfreehez és a Tacomához.
Vágólapra másolva!

A meteorológusok szerint „szikrázó" napsütésre számíthatunk a hétvégén, amit érdemes lesz kihasználni, aztán esti levezetésként persze jöhet némi videojátékozás. Egymással párhuzamosan két játék is ingyen beszerezhetővé vált, az ismertebb a Tacoma című alkotás, amely a nagy sikert aratott Gone Home készítőinek második sétaszimulátora. Ebben egy elhagyatott űrállomást kell bejárniuk a játékosoknak, a történetet szöveges és hangnaplós formában kapják.

A Tacomát a Humble Store osztogatja, ezen a lapon igényelhető, az érdeklődők pedig a szokásostól eltérően ezúttal egy DRM-mentes letöltést kapnak, nem steames kulcsot. A sikeres igénylés után a „Purchases" menüből tölthető le a Windows mellett Linuxon és macOS-en is futó játék. Az akció magyar idő szerint 2019. március 24. este 6 óráig tart.

A másik ingyenjáték az Oxenfree, az Epic Game Store két héten keresztel bárkinek odaadja, a Tacomával ellentétben nem kell sietni a beszerzésével. Szintén egy sztoriközpontú játékról van szó, enyhe szerepjátékos elemekkel, ám ez első személyű nézet helyett oldalnézetes perspektívát használ.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!