Nagy előrelépés az Oculus Rift S

oculus rift s vr headset
Oculus Rift S
Vágólapra másolva!
Beépítették az összes szenzort magába a headsetbe.
Vágólapra másolva!

Amekkora felhajtás volt éveken át a VR-headsetek körül, akkora lett a hullaszag az elmúlt évben. Ettől függetlenül a headsetek fejlesztői továbbra is serényen dolgoznak a technológia olcsóbbá és praktikusabbá tételén, most épp a VR-t felrázott, a Facebook tulajdonában lévő Oculus mutatta be a legújabb modelljét.

Oculus Rift S Forrás: Oculus

Az Oculus Rift S modell a jelenleg kapható Oculus Rift közvetlen utódja, a legnagyobb újítását pedig az jelenti, hogy beépítve tartalmazza a fej és a test követéséhez szükséges összes szenzort. Az elődjének még külső szenzorok volt szüksége, ami nagyon megdrágította és kényelmetlenné tette azoknak az életét, akik teljes mértékben ki szerették volna használni a Rift képességeit.

További változtatás, hogy a szemek előtt lévő kijelzőket is lecserélték a mérnökök: az első Riftben 2160x1200 pixeles és 90 Hz-es OLED panelek vannak, míg a Rift S-ben már 2560×1440 pixeles és 80 Hz-es LCD. A képfrissítési sebesség csökkentése elvileg nem jelent problémát, a magasabb felbontású panelek viszont érezhetően élesebb képet produkálnak.

A kijelzők és a szemek közti lencserendszer is megújult, így az új headsetnek enyhén nagyobb a látószöge, és kevesebb fénytörési effekt léphet fel a működése közben.

Az Oculus Rift S valamikor a tavasszal kerül majd piacra, az ára 399 dollár, olyan nettó 110 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!