PS-exkluzív játékokat hoz PC-re az Epic

detroit become human sony playstation 4 videojáték
Detroit: Become Human
Vágólapra másolva!
Emellett több várva várt új játék is ott debütál majd.
Vágólapra másolva!

Eszement sebességgel rajzolja át a digitális PC-játékok piacát a decemberben indult Epic Games Store. A Game Developers Conference 2019 szakmai összejövetelre kifejezetten sok bejelentéssel érkezett, például megjelenteti az eddig csak PlayStation konzolokra elérhető Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls és Heavy Rain játékokat. Mindhármat a francia Quantic Dreams fejlesztette, sztoriközpontú rétegjátékok, de komoly fegyverek lesznek az Epic kezében.

Detroit: Become Human Forrás: Quantic Dream

Ami ennél többeket érinthet, hogy az idei évben megjelenő The Outer Worlds (Obsidian), Control (Remedy), továbbá az ukrán Frogwares által készített The Sinking City is az Epic Games Store-ban debütálnak majd. Nem teljesen kristálytiszta a helyzet, de nagyon úgy tűnik, hogy a Metro Exodushoz hasonlóan ezek is csak egy éven át lesznek exkluzívak, utána megjelennek majd például a Steamen is.

A témánál tartva a Metro Exodus nagy siker lett PC-n, az Epic-es exkluzivitása miatt kitört hiszti ellenére eddig 2,5× több fogyott belőle, mint annak idején a Metro: Last Lightból a Steamen.

Szintén óriási hír, hogy az Epic szeretné, ha minden online komponenssel rendelkező játék a cég ingyenesen biztosított szerverinfrastruktúráját és online szolgáltatásait használná. A fejlesztőknek nem muszáj a vállalat Unreal Engine motorját használniuk, sőt: még csak árulniuk sem kell a kérdéses játékaikat az Epic Games Store-ban.

A tartalomkészítők számára nem utolsó, hogy a következő 5 év során az Epic

összesen 100 millió dollárt fog szétosztogatni

az olyan kreatívok között, akiknek pénzre lenne szükségük az érdekes projektjeikre, egyenként 5 ezer és 500 ezer dollár között lehet az egyes támogatások összege. A pályázati pénz felhasználásának semmiféle feltétele sincs: ha sikerül megvalósítani a kívánt filmet, játékot, oktatóanyagot, nyílt forráskódú szoftvert, akkor azzal azt kezdenek a készítők, amit csak akarnak.

További fontosabb és érdekesebb információk:

  • Tim Sweeny szerint az Epic Games Store-ba nem kerülhetnek fel „silány" vagy erotikus játékok;
  • az Ubisoft a jövőben is együttműködik majd az Epic-kel a játékainak a megjelentetésében;
  • a Humble Store is árulni fog az Epic Games Store-ban aktiválható játékkódokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!