Egyesül az eMAG és az Extreme Digital

emag, edigital, extreme digital, fúzió
Vágólapra másolva!
A fúzióval a régió meghatározó kiskereskedelmi vállalata jöhet létre, amely hatékonyan veheti fel a versenyt a nemzetközi szereplőkkel is.
Vágólapra másolva!

A hazai online kiskereskedelmi piac nagyságrendileg 500 milliárd forintos éves forgalmat generál, amihez további 500 milliárd forintos forgalommal járulnak hozzá az olyan külföldi online kereskedők, mint például az Amazon vagy az Aliexpress.

Ebből a forgalomból egy komoly részt hasít ki az Extreme Digital, mely tavaly 36 milliárdos nettó árbevétellel első volt a piacon annak ellenére, hogy zömében csak elektronikai termékekkel rendelkezik. Ezt a hiányosságát orvosolja most a szervezet, mely egy erős húzással megduplázza saját méretét.

Ez még nem a végleges logó természetesen Forrás: Origo

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital társalapító ügyvezető igazgatója ma bejelentette ugyanis, hogy összeolvadásról döntött a magyar Extreme Digital Zrt. és a dél-afrikai Naspers csoporthoz tartozó eMAG magyarországi leányvállalata,

létrehozva a közép-európai régió egyik meghatározó kiskereskedelmi vállalatát.

A két fél az előzetes bejelentés szerint közel 50 százalékkal lesz tulajdonosa a kialakult vállalatnak. 52-48 lesz a pontos arány várhatóan az eMag javára.

Várkonyi Balázs kijelentette: „Az Extreme Digital piacismeretével, az eMAG logisztikai kapacitásaival és professzionális webrendszerével, illetve a dél-afrikai Naspers anyavállalat anyagi hátterével a régió meghatározó kereskedelmi vállalata lehetünk. A fúzióval létrejövő vállalat nemcsak a jobb árakat, de magas minőségű szolgáltatásokat is kínálhat vásárlói számára.

A fúziós szándékot a felek bejelentik a versenyhatóságnál is, így a tranzakció zárására és az egyesülésre a GVH jóváhagyását követően, várhatóan 2019 3. negyedévében kerülhet sor. A két e-kereskedelmi cég összeolvadásával új társaság jön létre, amelynek központja Budapesten lesz, ahonnan az Extreme Digital és az eMAG által megkezdett nemzetközi terjeszkedést is felügyelni fogják. Az új cég vezetésében az Extreme Digital alapítói, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula vezető szerepet fognak vállalni.

A fúzióval a régió meghatározó kiskereskedelmi vállalata jöhet létre, amely hatékonyan veheti fel a versenyt a nemzetközi szereplőkkel is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!