Mindig hallgatózik az új Apple AirPods

apple airpods bluetooth headset fülhallgató zene music
Apple AirPods (2019)
Vágólapra másolva!
Vezeték nélkül tölthető tokkal is elérhető az új modell.
Vágólapra másolva!

Szokatlan, de ügyes taktikát választottak a kevésbé fontos termékfrissítések bejelentésére az Apple sajtósai: egymás után a szerdai volt a harmadik nap, hogy bemutatottak valami újdonságot. Hétfőn az új iPadek váltak hivatalossá, kedden a frissített iMac gépeket leplezték le, szerdán pedig a második generációs AirPods vezeték nélküli fülhallgatóval álltak elő.

Apple AirPods (2019) Forrás: Apple

Az új füles első pillantásra körülbelül úgy néz, mint az elődje, de persze több újdonságot is hozott. A kütyüt már egy H1 névre keresztelt chip hajtja, amelynek köszönhetően a viselője hangparanccsal is aktiválhatja a Sirit. Az első generációs modellnél ez nem így működik, azt először egy dupla koppintással fel kell ébreszteni, mielőtt lehetséges volna tárgyalni a hangasszisztenssel.

Ami ennél jóval fontosabb, hogy párosított állapotban a fülhallgató kétszer gyorsabban tud átváltani egy másik eszközzel való használatra, továbbá Bluetooth 5.0-s eszközhöz párosítva egy helyett két órányi beszélgetési időt kínál. További újdonság, hogy a vásárlók a csak Lightning porton keresztül tölthető tárolódoboz mellett már vezeték nélkül tölthető tárolódobozzal is megvehetik a kütyüt.

Jó hír lehet az első generációs AirPods tulajdonosainak, hogy a Wireless Qi szabványú tárolódoboz kompatibilis a füleseikkel.

A második generációs Apple AirPods a jövő héten kerül piacra: a klasszikus töltődobozzal vásárolva 159 dollárba, míg vezeték nélkül tölthető dobozzal egybecsomagolva 199 dollárba kerül majd. A vezeték nélküli töltődoboz külön is kapható lesz, 79 dolláros áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!