Normálisabb gesztusvezérlésre vált az Android Q

Vágólapra másolva!
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor gyakorlatilag az iPhone-ok gesztusvezérlését veszi át a Google.
Vágólapra másolva!

Az Android 9 Pie rendszeren jelenleg katasztrófa a gesztusvezérlés helyzete. Minden gyártó mást elgondolást alkalmazott, van, amelyik pedig semmilyet. A Google megoldása sokak szerint a létező legrosszabb. Túl nagy simítással (a home gombról fölfelé) már az alkalmazásindító jön be, a vissza gomb megjelenése eleve felesleges, az animációk darabosak, a sáv feleslegesen foglalja a képernyőn a helyet.

Az XDA az Android Q bétájának boncolgatása során azonban érdekes felfedezést tett. A gesztusvezérlés beállításai újdonságokra utalnak az Android Q-alapú Pixel készülékeken.

Forrás: BGR

Jobb animációkról, megváltozó gesztusokról van szó. A navigációs sávon balra simítva mindig visszatérünk az előző feladathoz, a home pirulán fölfelé simítva pedig a főképernyőre jutunk. Ezt felfelé simítva és megtartva jön be az alkalmazásváltó, az alkalmazásindítóhoz pedig a főképernyőt kell fölfelé húzni. A lefelé mozdulat az értesítési sávot nyitja le.

Ha minden így marad, akkor a Google az Android Q-ban gyakorlatilag az Apple iPhone-okhoz igazítja a gesztusvezérlés működését, ami jó hír. A részletekre valószínűleg a májusi Google I/O-n derül fény.