Bizalmas fájlküldőt indított a Mozilla

mozilla firefox
Vágólapra másolva!
Jelszóval is megakadályozható az illetéktelen hozzáférés.
Vágólapra másolva!

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy szeretett volna gyorsan átküldeni valakinek az interneten néhány állományt, azonban a csatolmány túl nagy mérete miatt az e-mail-szolgáltatás vagy a chatprogram nem adott erre lehetőséget. A problémát a felhőtárhelyek mára elég jól megoldották, ezeken keresztül akár több gigabájtos állományok is megoszthatóak másokkal. Ennek ellenére a Mozilla szerint továbbra is van igény a regisztrációt sem feltétlenül igénylő, gyors és privát fájlküldő szolgálatatásokra, így elérhetővé tette a maga megoldását.

Forrás: Paul Clarke / Flickr

A Firefox Send nagyon egyszerűen használható: be kell tallózni a megosztani kívánt fájlokat, majd testre kell szabni, hogy hány alkalommal tölthetőek le, mennyi idő után törlődjenek automatikusan a szerverről, továbbá opcionálisan jelszó megadásához is köthető a letöltésük. Ezután a felhasználók kapnak egy linket, amelyet e-mailben vagy chaten át tudnak küldeni a fájlok címzettjének vagy címzettjeinek.

Firefox Send Forrás: Origo

A szolgáltatás nem rendelkezik fizetős változattal, azonban akik nem jelentkeznek be a Firefox-fiókjukba, azok egy füst alatt csak 1 GB adatot oszthatnak meg vele, egyszer tehetik letölthetővé a megosztott fájlokat, továbbá maximum 1 napig tárolja a letöltésüket a Mozilla. Akik bejelentkeznek, azok 2,5 GB adatot oszthatnak meg, akár 200× is letölthetővé tehetik az állományaikat, és 7 napra is kitolhatják az elévülési időt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!