Windows 7-re is lesz DirectX 12

World of Warcraft: Legion
Vágólapra másolva!
A Blizzard kérésére szánta rá magát a bizarr lépésre a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A Microsoft többször is azzal próbálta meg eladni a számítógépes játékosoknak az aktuális Windowsokat, hogy csak a legújabb támogatta a játékok által használt DirectX programozási felület legújabb verzióit. A nem túlságosan távoli múltban kétszer játszotta ezt el a cég: a DirectX 10-hez minimum Windows Vista kellett, míg a DirectX 12 eddig Windows 10-exkluzív volt.

World of Warcraft: Legion Forrás: Blizzard

A héten a Microsoft teljesen váratlanul bejelentette, hogy a jövőben a DirectX 12 részlegesen elérhetővé válik a Windows 7-re is, így a játékfejlesztők ha nem is minden funkcióját, de kifejezetten sokat használhatnak majd a rendszer alatt.

A részleges visszaportolást a Blizzard kérésére hajtotta végre a Microsoft, mivel az szerette volna Windows 7 alatt is használni a World of Warcraft pár hónapja elérhetővé vált, DirectX 12-es renderelőjét.

Az új leképező a korábbi megoldáshoz képest nagyobb teljesítménnyel fut, részben mivel hatékonyabban képes elosztani a terhelést a sokmagos processzorokon.

A Microsoft szerint további fejlesztők is érdeklődnek a Windows 7 + részleges DirectX 12 kombináció támogatása iránt, így idővel más játékok is futhatnak majd modernebb renderelővel a régi operációs rendszeren.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!