Csuklón hordható okostelefonban gondolkozhat a Samsung

Vágólapra másolva!
Egy szabadalom arra utal, hogy a különleges mobilt csuklón lehetne viselni.
Vágólapra másolva!

Az új szabadalmak mindig érdekes bepillantást engednek a nagy gyártók jövőbeli terveibe, még akkor is, ha az ezekben látottak nem feltétlen válnak valósággá. A Samsung egy friss szabadalmi bejegyzés alapján fontolgatja, hogy összemossa az okostelefonok és az okosórák közötti határt.

Míg a Galaxy Fold a tabletek és az okostelefonok között jelent átmenetet, addig a mostani leírásban szereplő eszközt úgy lehet meghajlítani a speciális zsanéroknak és kijelzőnek hála, hogy az extrém magas okostelefon gyakorlatilag okosórává hajtogatható, és csuklón viselhetővé válik.

Forrás: LetsGoDigital

Egy speciális zárnak köszönhetően a kiegyenesített forma rögzíthető, így okostelefonként is maradéktalanul helytállna az érdekes ötlet. A Samsung a forma megtartásához mágneseket használna. A szoftver pedig automatikusan alkalmazkodna az aktuális formához.

Mivel ez egy szabadalom, ezért nincs rá garancia, hogy a Samsungnak valaha is lesz ilyen eszköze. Ha igen, valószínűleg akkor is csak évek múlva. Apró érdekesség viszont, hogy a ZTE Nubia Alpha készüléke pont egy olyan csuklón hordható mobil, ami a mostani elképzelésre hasonlít.