Az egészségesebb élethez is hozzásegíthet a Honor okosórája

Honor, watch, okosóra, fitnesz, óra, magic
Így mutat a karon.
Vágólapra másolva!
A viselhető okosmobileszközök piaca az elmúlt években a fű alatt több milliárd dollárosra hízott. Így érthető módon egyre több gyártó próbál a folyamatosan puffadó tortából egy kisebb-nagyobb szeletet elhappolni magának. Köztük a Huawei is, amely a saját, illetve az általuk futtatott Honor márkanév alatt is kínál ilyen jellegű termékeket. Mi ez utóbbi brand Watch Magic fantázianévre hallgató termékét próbálhattuk ki egy rövid időre.
Vágólapra másolva!

Sportosan elegáns

Az okosórák olyan viselhető masinák, amelyek a legtöbb esetben egy okostelefon kiegészítői, tehát önmagukban nem tekinthetőek teljes értékű eszköznek. Ez a készülék is ilyen, hiszen ahhoz, hogy az összes szolgáltatását ki tudjuk élvezni, egy mobil, illetve egy erre telepített alkalmazás szükséges. A Honor Watch Magic a direkt sportolás, aktív időtöltés mellé szánt intelligens kronométerek csoportját erősíti, hiszen telezsúfolták olyan funkciókkal, amelyek testedzéshez kapcsolódnak.

Honor Watch Magic Forrás: Origo

A készülék kétféle színben érhető el, nálunk a fekete járt, és sok más hasonló eszköztől eltérően a dizájnt szerencsére nem egy mangamániás tizenévesre bízták. Ennek köszönhetően kifejezetten felnőttesen, elegánsan fest, első pillantásra nem is mondanánk meg róla, hogy nem egy hagyományos időmérő szerkezetet látunk. A víz-, ütés- és porálló készülékház és a gombok fémből készültek, a kör alakú, karcálló üveglap mögött pedig egy 1,2 inches színes, OLED kijelző pihen. A szíj cserélhető, nálunk egy fekete gumiváltozat járt, de beszerezhető hozzá egy elegánsabb bőr kiegészítő is. Az alján találhatóak a töltőhöz való kapcsolódást elősegítő mágnesek, illetve a szenzorok. Ez utóbbiak mérik a pulzust, a megtett távolságot, a sebességet, felelősek a pontos helymeghatározásért, hogy csak néhány példát említsünk, tehát azért felelősek, hogy a termék valóban sokoldalú legyen.

Mindent mér

Mert hát ezen van itt a hangsúly elsősorban: A készülék minden mozgásunkat rögzíti, feldolgozza és kiértékeli az adatokat. Így, ha mondjuk elmegyünk futni, úszni vagy bringázni, akkor bármikor megnézhetjük például a megtett távolságot, a lépések számát, a szintemelkedés mértékét, a maximális és átlagsebességet, a pulzusszám változását, illetve, hogy a szoftver szerint mennyi kalóriát égettünk el. Na, ehhez egy külön alkalmazást kell telepíteni a mobilra. A Huawei Health nevű szoftveren keresztül tudjuk ugyanis megvizslatni az értékeket, a program természetesen el is menti ezeket, így bármikor visszakereshetőek. Az applikáció magyarul is kommunikál, a kezelése egyszerű, világos, a struktúrája logikus, így használata senkinek sem okozhat különösebb problémát.

Kifejezetten elegáns Forrás: Origo

A Health ráadásul tartalmaz egy úgynevezett személyiedző-funkciót is. Rendelkezik ugyanis rengeteg beépített edzéstervvel, amelyeket csak szimplán követnünk kell, ha jó eredményt akarunk elérni. Tehát akár a nulláról kezdve is elkezdhetünk futni, és pontosan megmondja, hogy mennyi időt és milyen intenzitással kell szaladni, mikor kell sétálni, és megint rákapcsolni. És mivel az óra rögzíti a teljesítményünket, a szoftver azt is ellenőrizni tudja, hogy betartottuk-e az utasításokat, ha pedig nem, akkor ezt is jelzi. A csomag része egy érdekes alvásvizsgáló funkció is. Ha éjszakára a kezünkön hagyjuk az órát, akkor reggel a telefonon meg tudjuk nézni, hogy összesen hány órát aludtunk, milyen minőségben, azaz, hogy mennyi volt a könnyed alvás, a REM-fázis és az igazán értékes mély alvás. Ráadásul minderről a szoftver egy látványos grafikont is készít. Mindezt pedig a szerkezet által begyűjtött fiziológiai adatokból kalkulálja ki.

A teljes értékű használathoz egy alkalmazás szükséges Forrás: Origo

Az óra egyébként magában is használható, de ilyenkor a kapcsolódó funkciók egy részéről le kell mondani: mutatja az időt, a lépésszámot, a pulzust, be lehet rajta kapcsolni a stoppert, illetve az ébresztés is beprogramozható. Képes jelezni, ha üzenetet kaptunk, vagy ha éppen hívnak, viszont mondjuk netezni vagy zenét hallgatni már nem lehet vele, pedig már vannak olyan okos kronométerek, amelyek e szolgáltatások igénybe vételére is módot adnak. A 390 x 390 képpont felbontású kijelző képminősége és fényereje is megfelelő, így napfényben is gond nélkül lehet használni. A viszonylag nagy felbontás lehetővé teszi, hogy többféle grafikus kezelőfelület közül válasszunk. Így van a futurisztikus digitális sablonok mellett olyan is, amely külsejében a hagyományos órákat idézi, de az az igazság, hogy szerintünk ez elég bénán néz ki. Nincs semmi baj a tradicionális kialakítású időmérőkkel, félreértés ne essék, imádjuk őket, csak egy képernyőn egyszerűen ez a dizájn nem mutat jól.

Kinek ajánljuk

Aki szereti a testmozgást, kirándulni, sétálni vagy bringázni, esetleg most vágna bele a sportolásba, annak jó eséllyel sok öröme lenne a Honor Watch Magic órában. Egyszerűen piszok jó érzés böngészgetni az értékeket, összehasonlítani a régebbi eredményekkel, látni a fejlődést, vagy elemezgetni, hogy mikor mit csináltunk másként, és az milyen eredménnyel járt.

Így mutat a karon Forrás: Origo

Az is nagyon tetszett, hogy a szoftver komplett edzésterveket kínál, és az alváselemző funkció is egyértelműen az egyik erőssége. Viszont az is tény, hogy ezeken kívül különösebb extrákat nem kínál. Tehát aki netezéshez, levelek olvasásához, multimédiás tartalmak fogyasztásához keresne egy kiegészítőt, az jobban jár, ha másfelé nézelődik. Az óra külseje remek, helyes döntés volt, hogy a konzervatív irány mellett tették le a voksukat a cég döntéshozói. A kezeléssel is elégedettek voltunk, úgyhogy mindent összevetve egy abszolút szimpatikus okosórát ismertünk meg a Honor Watch Magic személyében, amit a mozgás szerelmeseinek jó szívvel tudunk ajánlani, különös tekintettel 50 000 forintos induló árára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!