Nagy mérföldkőhöz érkezett a Google app

Vágólapra másolva!
Csak két androidos app volt képes arra, amit nemrég a Google app is elért.
Vágólapra másolva!

2012. március 26-án az Android Market nevet váltott, és elindult a Google Play Áruház. 26 hónappal később a Gmail már 1 milliárd telepítésnek örülhetett Androidon. Azóta a Google Térképnek és a YouTube-nak az 5 milliárdos telepítési határt is sikerült átlépnie, a klubhoz nemrég pedig a Google app is csatlakozott (a Play-szolgáltatások is elérte ezt a mutatót, de mivel frissítést segítő rendszerapp, ezért nem számolandó).

Forrás: MobileSyrup

A YouTube, a Google Térkép és a Google appok minden androidos számára elengedhetetlen kellékek, általában előretelepítve megtalálhatóak a mobilokon. Az ilyen előretelepítés is beleszámít a telepítések számába.

A Google folyamatosan frissíti ezeket a szolgáltatásokat, a YouTube már filmelőzeteseket, tévéműsorok klipjeit, eredeti, fizetős tartalmat is kínál, a Google Térkép pedig új navigációs elemekkel és funkciókkal frissült. A Google app pedig híreket, sporteredményeket és időjárás-adatokat is mutat a felhasználónak, illetve a naptári eseményeket is beépíti a tájékoztatójába.