Tapipadként is működik egy új billentyűzet

innopresso mokibo billentyűzet touchpad
Innopresso Mokibo
Vágólapra másolva!
A gombok felületén húzhatják az ujjaikat a számítógépezők.
Vágólapra másolva!

A klaviatúragyártók nem kifejezetten az innovatív termékeikről híresek, azonban a piaci pangás nem jelenti azt, hogy lehetetlen volna érdekes és különleges modellekkel előállni. A napokban a Corsair jóvoltából már láttunk egy beépített touchpaddal és joystickkal ellátott modellt, most pedig az Innopresso nevű startup állt elő egy ilyen formában eddig nem látott megoldással.

Innopresso Mokibo Forrás: Innopresso

A 80 gombos Mokibo billentyűzet érdekessége, hogy a gombjai egy síkban helyezkednek el, és a komplett felületük érintőpadként funkcionál,

a vevők megszakítás nélkül húzogathatják a felületén az ujjukat.

Pontosabban az ujjaikat, hiszen a termék multitouch rendszerű, támogatja a kicsinyítéshez és a nagyításhoz hasonló, többujjas gesztusokat is.

A gyártó szerint a Mokibo bármely Windows 7, macOS 9, Android 4.3 és iOS 8 (vagy ezeknél újabb) rendszert futtató eszközzel kompatibilis, de egyes platformokon csak megkötésekkel működik: Windows 7 esetében nem támogatott a multitouch, míg iOS-en egyáltalán nem megy a tapipados része.

Az eszközökhöz Bluetooth segítségével csatlakozik a klaviatúra, NFC-vel lehetőség van a gyors párosítására, az akkuja pedig USB kábellel tölthető.

Egyelőre nem világos, hogy mikor és mennyiért kerül piacra a Mokibo.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!