Kétségbeesett lépést tesz a pedofilok miatt a YouTube

youtube
Vágólapra másolva!
Videók tízmilliói alatt kapcsolja ki a hozzászólási lehetőséget.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk a YouTube legújabb botrányáról: egy youtuber leleplező videójából kiderült, hogy található egy pedofil közösség a videomegosztón, amelynek a tagjai a gyerekeket mutató videók alatti hozzászólásokban időbélyegekkel jelölgetik meg azokat a pontokat, mikor általuk szexuális szuggesztívnek vélt módokon láthatóak a gyerekek.

Forrás: Pixabay / Pexels

A leleplezés hatására a YouTube néhány nap alatt 400 csatornát és több tízmillió kommentet törölt, ám ettől függetlenül számos nagy hirdetője felfüggesztette a futó reklámkampányait, nehogy a problémás videók előtt vagy alatt jelenjenek meg a hirdetései.

A YouTube most újabb közleményt adott ki, amelyben részletezte a közeljövőbeli terveit a botránnyal kapcsolatban. Két dolgot fog tenni: egyrészt a vártnál gyorsabban aktivál egy új gépi tanulást használó algoritmust a pedofil kommentek automatikus kiszűrésére, másrészt pedig egyszerűen

ki fogja kapcsolni a hozzászólási lehetőséget a gyerekeket mutató videók óriási hányada alatt, több tízmillió mozgóképről beszélünk.

A vállalat persze elismerte, hogy kommentelés leállítása sem a tartalomkészítők, sem a közönségük számára nem ideális. Ettől függetlenül a jelek szerint a YouTube nagyon jól tudja, hogy az új tartalomszűrő megoldásai önmagukban kevesek lesznek a pedofilok aktivitásainak megállítására.

Az összes lehetséges rossz megoldás közül egyelőre ezt találták a legkevésbé rossznak a videomegosztó illetékesei.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!