Gépi tanulással ment meg minket a spamektől a Google

Vágólapra másolva!
A gépi tanulásnak hála gyakorlatilag tökéletessé fejlődött a Gmail spamszűrő rendszere.
Vágólapra másolva!

Bár a mesterséges intelligenciának, a gépi- és a mélytanulásnak bőven van még hová fejlődnie, a Google szerint jól haladunk, a TensorFlownak hála ugyanis soha nem volt még ilyen kevés spam a gmailes levelezőládákban.

Eredetileg a Google belső használatra tervezte a keretrendszert, de több mint három éve kiadta az Apache 2.0 licenc alatt, a fejlesztők és kutatók pedig sok új ötleten dolgoztak.

Az egyik az volt, hogy tovább fejlesszék a Gmail egyébként is remek spamszűrő rendszerét.

Forrás: 9to5Google

A TensorFlow-alapú védelmi funkcióknak hála a kiváló rendszer gyakorlatilag tökéletessé vált. 99,9 százalékos hatékonysággal és további napi 100 millió blokkolt spammel dolgozik a rendszer, hála a gépi tanulásnak. Olyan mintákat is azonosít a nagy adatbázisokban, amelyeket az emberek nem vesznek észre. A téves azonosítások ráadásul egyre ritkábbak, a nehezen azonosítható spamket és a rejtett, beágyazott tartalmakat pedig lassan sikerül felszámolni.

A folyamat automatikus és villámgyors, ugyanakkor folyamatosan alakítják annak érdekében, hogy mind az 1,5 milliárd Gmail-használó abszolút spammentes lehessen.