Okosöngyújtó segítene leszokni a dohányzásról

slighter okosöngyújtó
Slighter
Vágólapra másolva!
Személyre szabott leszokási tervet is készít az eszköz.
Vágólapra másolva!

Minden idők valószínűleg legfejlettebb öngyújtójával érkezett a Consumer Electronics Showra a libanoni Slighter startup, az azonos nevű okosöngyújtóját kimondottan a dohányzásról való leszokás segítésére tervezte. Persze a vállalat semmiféle konkrétan eredményt sem képes garantálni, az összes többi leszokást segíteni próbáló kellékhez hasonlóan ez is csak egy segédeszköz.

Slighter Forrás: Slighter

A konkrétumokra rátérve a mobilokhoz párosítható öngyújtó először figyelemmel követi a rágyújtási szokásokat, majd ehhez mérten testre szabott leszokási tervet állít össze a felhasználónak: ajánlatot tesz arra, hogy hány szálat szívhat naponta, továbbá milyen időközönként gyújthat rá.

Ha ezt elfogadja a dohányos, akkor csak a megadott időközök lejártával gyújthatja meg az öngyújtót.

Az öngyújtó mobilappjával követhetőek az eszköz használatával és a dohányzással kapcsolatos statisztikák, beleértve a kevesebb dohányzással megspórolt pénz összegét is. Érdekes ötlet, hogy az app képes automatikusan megosztani a felhasználó barátaival és családtagjaival az öngyújtó használati statisztikáit, így azok nyomást gyakorolhatnak rá az ígéretei betartása érdekében.

Egyelőre nem világos, hogy mikor kerülhet piacra a Slighter, bár a webhelyén 129 dollárért (nettó 36 ezer forintért) már előrendelhető, fizetési kötelezettség nélkül. Még a CES-en sem lehetett személyesen kipróbálni a terméket, egy vitrinben mutogatta a cég, bár állítólag működőképes volt a prototípus.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!