Ez a jövő bevásárlókocsija

2019.01.11. 12:07

Kikerülhető vele a pénztárnál való fizetés.

Valószínűleg sokan hallottak már a pénztárak nélküli, teljesen automatizált boltokról, többek közt az Amazon is tesztel ilyeneket az Egyesült Államokban. Ugyan az eddigi tapasztalatok alapján a vártnál jobban működik a vásárlók totális és automatizált megfigyelése az ilyen üzletekben, de realisztikusan még a tőkeerős áruházláncoknak is túlságosan nagy falat ez a koncepció, nem mostanában terjednek majd el a szó legszorosabb értelmében önkiszolgáló boltok.

Caper Labs önkiszolgáló bevásárlókocsiForrás: Caper Labs

Addig is a Caper Labs áthidaló megoldást kíván nyújtani az üzleteknek és a vásárlóknak, méghozzá egy alaposan felokosított bevásárlókocsival. A kocsi beépített kamerákkal érzékeli a kosárba tett árucikkeket, a súlyra árult zöldárut leméri a mérlegével, továbbá térképpel a keresett cikkhez irányíthatja a vevőket. Ha a vásárló befejezte az üzletben való keringést, akkor a bankkártyájával fizethet a bevásárlókocsi fizetőterminálján, majd kipakolhat belőle, és távozhat az üzletből.

A Caper Labs szerint a kocsit jelenleg két üzlet teszteli New York városában, remekül működnek, ráadásul növelik a vásárlók átlagos költését is.

Remek kérdés, hogy mikor kezdhet terjedni a high-tech bevásárlókocsi, már ha tényleg flottul működőnek bizonyul.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!