Kikapcsolhatóvá teheti a reklámokat a Xiaomi

xiaomi redmi 5 plus okostelefon
Xiaomi Redmi 5 Plus
Vágólapra másolva!
Benne maradhat az opció a MIUI felület következő változatában.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi okostelefonokkal rendelkezők egy része valószínűleg már találkozott reklámokkal a készülékének használata közben. Ez nem valamiféle kártevő jelenlétére utal, hanem így próbál bevételre szert tenni a MIUI kezelőfelületét használó készülékeiből a gyártó: az üzleti modell az, hogy szinte profit nélkül árusítja a mobilokat, majd a rajtuk megjelenő reklámokon keresztül próbál nyereségre szert tenni.

A kép csak illusztráció Forrás: Xiaomi

Sejthetően sokaknak nem tetszik ez a megoldás, és most nagyon úgy tűnik, hogy a vevők akarata előtt meghajolva a jelenleg bétázó MIUI 10 felületben teljesen kikapcsolhatóvá teszi a reklámok megjelenítését a Xiaomi. Az opció a napokban tűnt fel a következő MIUI beállításai között, alapértelmezetten be van kapcsolva a szoftverben a hirdetések mutatása.

A gyártó termékfelelőse szerint az opció jó eséllyel benne marad a MIUI 10 stabil verziójában, általánosan elérhető lesz a szoftvert futtató készülékein.

Aki Xiaomi telefont vásárolna, de még véletlenül sem kíván reklámokkal találkozni, annak egy olyan modellt kell választania, amely részt vesz az Android One programban, így nincs rá előtelepítve a MIUI felület.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!