Otthon is előhívhatóak lesznek az instant fényképek

polaroid lab instant fényképezés
Polaroid Lab
Vágólapra másolva!
A Polaroid Lab a mobilok kijelzőiről rögzíti papírra a fotókat.
Vágólapra másolva!

Az újonnan kifejlesztett kütyük esetében általában elég gyorsan eldönthető, hogy mennyi értelmük van, azonban időről időre érkeznek olyan termékek, amelyek hasznosságának a megállapítása némi fejtörést okoz. A legújabb efféle innováció a Polaroid Lab, amellyel a mobillal készült fotók házilag előhívhatóak klasszikus Polaroid képekként.

Polaroid Lab Forrás: Impossible B.V.

A használata egyszerű: a kütyü appjában be kell keretezni a nyomtatni kívánt képet (a Polaroidok 1:1 képarányúak), majd az opcionális filterezés után rá tenni kijelzővel lefelé a telefont a kütyüre, a vörös gomb lenyomására pedig megtörténik a kijelzőn látható kép rögzítése az instant fotópapírra.

A Polaroid Lab ötlete elsőre rendkívül erőltetettnek tűnik, de van benne némi ráció. A telefonnal készült fotók ugyan bármely fotós üzletben olcsón, jó minőségben és szabadon választott méretben előhívathatóak (akár teljesen online is elintézhető ez a művelet), de az instant fotóknak megvan a maguk bája.

A Polaroid Lab nagy problémáját a funkciója helyett az ára jelenti, a következő napokban elérhetővé váló kütyü olyan

bruttó 45 ezer forint körüli összegbe kerül majd.

Ráadásul az instant filmpapír is méregdrága (az SX-70 típuson kívül bármelyik változattal kompatibilis a Lab), egy nyolcdarabos filmcsomag tipikusan hatezer forint feletti összegbe kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!