55 hüvelykes QLED-kijelzővel jön a OnePlus TV

Vágólapra másolva!
Mindezt maga a OnePlus árulta el, de már a specifikációk is kiszivárogtak.
Vágólapra másolva!

A OnePlus maga árulta el, hogy szeptemberben érkezik a OnePlus TV (bár első körben nem mindenhova, csak Indiába), illetve azt is megerősítette, hogy 55 hüvelykes QLED kijelzőt épít a termékbe. Mindezek után pedig a specifikációk is kiszivárogtak.

A Google Play Developer Console adatbázisában Dosa kódnév alatt bukkant fel a OnePlus TV, amiben minden jel szerint egy MediaTek MT5670 chip dolgozik majd, Mali-G51 GPU-val.

Forrás: OnePlus

Mindehhez 3 GB RAM társul majd, a OnePlus TV Android Pie rendszert futtat. A felbontás 1080p, de ez elvileg a menühöz kapcsolódik, vagyis maga a tévé képes 4K-ra váltani.

Pete Lau, a OnePlus ügyvezetője egy interjúban azt is elárulta, hogy a tévé továbbfejlesztett kezelőfelületet kap, az Android TV-re alapozva. A OnePlus mobilok tulajdonosai pedig még jobb élményben részesülnek majd, ha a OnePlus TV-t is használnak.

Lau megerősítette továbbá, hogy a OnePlus TV nem egy ártakarékos termék lesz, mint a Xiaomi Mi TV-k, ezúttal a prémium kategóriára koncentrálnak, a Samsung és a Sony termékeit szorongatnák meg, valamivel kedvezőbb áron.