Csúcsgrafikát kap a Minecraft

mojang minecraft nvidia geforce rtx sugárkövetés ray tracing
Így néz ki bekapcsolt sugárkövetés mellett a Minecraft
Vágólapra másolva!
Elérhető lesz benne a valós idejű sugárkövetés.
Vágólapra másolva!

A két éven át sikertelenül készült Super Duper Graphics Pack grafikai tuningcsomag elkaszálása után a Mojang és az NVIDIA a Gamescom játékkiállításon közölték, hogy a belátható jövőben óriási frissítést kap a Minecraft kinézete. A vállalatok valós idejű sugárkövetéssel turbózzák fel a játékot, sajnos ebből fakadóan az új effektek csak az olyan NVIDIA GeForce videokártyákon lesznek majd bekapcsolhatóak, amelyek támogatják a ray tracinget.

Így néz ki bekapcsolt sugárkövetés mellett a Minecraft Forrás: Mojang

A tájékoztatás szerint az ingyenes frissítés telepítése után, és persze megfelelő videokártya megléte esetén játékban többek közt a nap és az ég is fényforrásokká válnak, realisztikusak lesznek az árnyékok, megjelennek az áttetsző és tükröződő objektumok, továbbá a volumetrikus ködhöz és a fénynyalábokhoz hasonló effektek.

A fenti videóban látható, hogy az új fejlesztések drámai mértékben megváltoztatják a játék általános kinézetét. Szubjektív, hogy kinek mennyire tetszenek ezek a változtatások, mennyire illenek a MineCraft grafikai stílusához.

A frissítés egyelőre nem rendelkezik kiadási dátummal, de az ígéretek szerint nem kell túlságosan sokat várni a megjelenésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!