A DxOMark szerint nem valami jó a Sony Xperia 1 kamerája

Vágólapra másolva!
Kiábrándító eredményeket értek el a hátlapi és az előlapi kamerák a DxOMark tesztjein.
Vágólapra másolva!

A DxOMark közzétette a Sony Xperia 1 teszteredményeit, amelyek alapján a Sony ezúttal sem ért fel a riválisaihoz a mobilfotózás terén.

Az Xperia 1 91-es összesített pontszámot kapott, amivel a Pocophone F1-gyel került egy csoportba, és lemaradt at iPhone 8-tól.

Bár az Xperia 1 tripla hátlapi kamerája elvileg mindent tud, a kivitelezés már nem tökéletes. Az autofókusz gyors és megbízható, még sötétben is, az expozícióval és a színekkel szintén nem volt gond.

Forrás:AndroidPIT

A képek szélei azonban túl lágyak, és túl sok képi jelenség mutatkozik a fotókon. Az Auto HDR általában rosszul működik, és a vaku is gyengébb az átlagnál. A szakértők kritizálták még a telefotós kamera gyenge zoomját és rossz képrészletességét.

Videózáskor a képstabilizálás és expozíció jó, de a képminőség nem volt az igazi még jó megvilágítás mellett sem. Nem remekelt a szelfikamera sem a maga 78 pontjával, de azért megelőzte az iPhone X-et és a Galaxy S8-at, és ha csak fotózásról van szó, akkor a 82 pontjával az iPhone XS Maxet is utoléri (bár a színekkel és a dinamikatartománnyal gondok voltak.