Segít gyorsabban pénzt költeni a Chrome

Woman is shopping online with laptop Wireless Technology Computer Consumerism Businesswoman Young Women Women Females Ordering Electronic Banking Banking Surfing the Net Home Shopping Paying E-commerce Electronics Store Credit Card Purchase Currency Young
Young woman shopping with credit card and laptop computer
Vágólapra másolva!
A Google-fiókba mentett kártyaadatokkal is ki tudja már tölteni a fizetési űrlapokat.
Vágólapra másolva!

Feltehetően jó néhányan tisztában vannak azzal, hogy a Google Chrome nem csak felhasználói neveket és jelszavakat képes tárolni, majd a weblapokon automatikusan beírni azokat a megfelelő mezőkbe, de ugyanezt a bankkártyák adataival is képes megtenni. Biztonsági okból a CVC-t nem menti a böngésző, így a funkciót használó felhasználóknak a kártyájuk hátlapján lévő kódot mindig meg kell adniuk az internetes fizetéskor.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Poike/Poike

A Google most minden eddiginél könnyebbé tette az impulzív pénzköltést: a Chrome számítógépes változatait használók immáron az olyan bankkártyák adataival is kitölthetik a fizetési űrlapokat, amelyeket csak a Google-fiókjukba mentettek, magába a böngészőbe nem.

A funkció működéséhez a felhasználóknak csak be kell jelentkezniük a Google-fiókjukba a cég valamelyik webes felületén, és fizetéskor máris látni fogják a mentett kártyáikat a fizetési felületeken.

A Google kiemelte, hogy az új adatkitöltési lehetőség működéséhez nem szükséges bekapcsolni a Chrome adatszinkronizációs szolgáltatását.

Aki nem lenne járatos a témában: a Chrome szinkronizációs szolgáltatásával biztonsági mentés készíthető többek közt a böngészőbe mentett felhasználói nevekről és jelszavakról, a könyvjelzőkről, a használt beépülőkről, plusz a kérdéses adatok szinkronban tarthatóak a különböző eszközökön futó Chrome böngészők között. Így ha mondjuk valaki a számítógépén és a mobilján is bekapcsolja a szinkronizálást, akkor a számítógépes Chrome-ban elmentett belépési adatai automatikusan elérhetőek lesznek a telefonján lévő Chrome-ban is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!