Nagy biztonsági újítás jön a Firefoxba

mozilla firefox lockwise
Felhívja majd a figyelmet a feltört webhelyekre a Firefox új jelszókezelője
Vágólapra másolva!
Plusz figyelmeztet majd a titkosítatlan kapcsolatokra.
Vágólapra másolva!

Fontos újdonságokat hoz majd az idén októberben elérhetővé váló Firefox 70, a Mozilla mostanra két újítás elérhetővé tételét is véglegesítette. A fontosabb, hogy a böngésző jelenlegi jelszókezelőjét teljesen leváltja majd a jelenleg külön bővítményként telepíthető Firefox Lockwise jelszókezelő.

Felhívja majd a figyelmet a feltört webhelyekre a Firefox új jelszókezelője Forrás: Bleeping Computer

A Lockwise nem csak trendibb kinézetű a jelenlegi jelszókezelőnél, de lehetővé teszi a mentett nevek és jelszavak szerkesztését, továbbá a teljesen új bejelentkezési adatok manuális bevitelét. A Firefox részeként való debütálásakor pedig ennél is többre lesz képes: a Have I Been Pwned webszolgáltatás közreműködésével fel tudja majd hívni a felhasználók figyelmét az olyan biztonsági incidens szenvedett webhelyekre,

amelyektől potenciálisan kiszivároghattak a jelszavaik.

A Firefox 70 másik újítása, hogy a címsorában egyértelműen jelzi majd a nem titkosított HTTP adatkapcsolat használatát, követve a Google Chrome példáját. A Let's Encrypt statisztikái szerint a Firefoxot használók által betöltött weblapok 78 százaléka már titkosított HTTPS adatkapcsolatot használ, így annyira nem lesz gyakori a feltűnő, de nem bosszantó figyelmeztetés látványa.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!