Öt hasznos eszköz, amivel könnyebb lesz a nyaralás

Nyaralás, termékek, ajánlott, okostelefon, Kindle
Sharp GX-BT280. Ellenáll a pornak és a nedvességnek is, ráadásul egészen jól szól!
Vágólapra másolva!
A tavasz sajnos a jelek szerint idén elmaradt, hiszen még május végén is kabátban mászkáltunk az utcán, de a nyár már biztos nem fog elmaradni! Jönnek végre a meleg hónapok, mehetünk nyaralni, pihenni: ki a tópartra, ki a hegyekbe, a zöldellő fák közé, vagy lankás pusztákra, a lényeg, hogy ha csak rövid időre is, de kiszakadjunk a hétköznapok monotóniájából, feltöltődjünk energiával, napfénnyel, kipihenjük magunkat szellemileg és fizikailag egyaránt.
Vágólapra másolva!

Ebben nagy segítséget nyújthatnak a különféle kicsi, de hasznos elektronikai eszközök, amelyek kényelmesebbé, gondtalanabbá, kellemesebbé tehetik a nyaralást, és segíthetnek a zimankós napokon felidézni a szuper emlékeket.

Jó telefon

Kezdjük talán a legfontosabbal! Egy jó telefon ma aranyat érhet egy nyaralásnál. Egyszerre fényképezőgép, navigációs rendszer, térkép, naptár, újság, tévé, tolmács és még akár pénztárca is. Lényeges, hogy jó legyen a kamerája, legyen elég tárhelye, napfényben is lehessen használni a kijelzőjét, és nem árt, ha bírja a strapát, ha nem fekszik ki egy kis portól vagy nedvességtől. Utazáshoz mi egy kompaktabb kivitelt javasolnánk, nem túl kellemes, ha az ember egy fél téglával a zsebében és kezében mászkál naphosszat.

Samsung Galaxy S10e Forrás: Origo

A mi tippünk: Samsung Galaxy S10e. Ez gyakorlatilag mindenben megfelel a fent leírtaknak. Jelenleg ez talán a világ legjobb viszonylag kisméretű telefonja, erős hardverrel, szuper kamerával, vízálló készülékházzal, Gorilla Glass üveggel, korrekt akksival!

Elemlámpa, fejlámpa

Sokan nem gondolnak rá, és csak akkor döbbennek rá, hogy milyen jó is lenne egy frankó elemlámpa, mikor a sötétben próbálnak kereket cserélni, megtalálni az ismeretlen nyaralóban az elektromos szekrényt, vagy bandukolnak hazafelé a mélysötét erdőben, miután kicsit elszámították magukat az ismeretlen terepen. Ma már rengeteg különféle hordozható lámpa vásárolható meg, nyaraláshoz mindenképp kompakt és könnyű darabot javaslunk!

Convoy M1 Forrás: Origo

Nem kell, hogy bitang fényereje legyen, ami még egy elefántot is elvakít, fontosabb, hogy bírja a vizet, az ütéseket és a port. Érdemes lehet elgondolkodni egy fejlámpán is. Az ugyanis nagy ajándék lehet, ha valamiért az összes kezünkre szükségünk van, és biciklizésnél is igen jól jöhet.

Ledlenser MH4 Outdoor, fejlámpa Forrás: Origo

A mi tippünk: Convoy M1 (elemlámpa), ami egy vízálló, ütésálló, tölthető akkumulátorokkal érkező, sokoldalú, korrekt fényerejű eszköz. Ledlenser MH4 Outdoor (fejlámpa), olcsó, könnyű, megfelelő a fényereje.

Mobil hangszóró

Egy jó hordozható hangszóróval a nyaralásnál sem lehet hibázni! Ez beválhat filmezésnél, zenehallgatásnál, és ha a vízparton henyélve akarjuk követni a körkapcsolás eseményeit. Fontos, hogy az eszköz akkumulátora értékelhető üzemidőre elegendő energia eltárolását szavatolja, bírja a vizet valamennyire, és a por se ölje meg azonnal. A hangminőség terén csodákat felesleges várni egy ilyen masinától, de azért ma már egészen korrekt megszólalást produkáló mobil hangsugárzók vásárolhatóak, amelyek hellyel-közzel még a mély hangok is visszaadására is képesek.

Sharp GX-BT280. Ellenáll a pornak és a nedvességnek is, ráadásul egészen jól szól! Forrás: Origo

A mi tippünk: Sharp GX-BT280: Jól szól, nagy a hangereje (20 watt) jól néz ki, az akksija 12 órán keresztül bírja a strapát, a por és az eső sem árthat neki. Van rajta 3,5 mm-es analóg audió csatlakozó, azaz kábellel is rá lehet dugni egy laptopra vagy médialejátszóra, és támogatja a vezeték nélküli Bluetooth-technológia használatát.

E-könyv olvasó

Amíg az ember nem próbál ki egy e-könyv olvasót, addig el sem tudja képzelni, hogy mekkora dzsóker egy ilyen eszköz, utána pedig már azt nem érti, hogy hogyan tudott eddig élni nélküle. Rettenetesen jó, hogy egy ilyen vékony, könnyű kis dologba belefér több ezernyi könyv. Ráadásul egy csomó alkotás elérhető ingyenesen, magyar nyelven is, például a Magyar Elektronikus Könyvtáron keresztül. A jobb e-könyv olvasók akár több héten keresztül is üzemképesek maradnak egyetlen feltöltéssel, és a szemet, illetve az agyat sem fárasztják világító kijelzőjükkel, hiszen speciális panellel látják el őket.

Amazon Kindle e-könyv olvasó. Igazán hasznos társ lehet egy ilyen masina a nyaralás során Forrás: Origo

A mi tippünk: Valamelyik Amazon Kindle masina. Van már belőlük jó néhány, de mindegyik könnyen kezelhető, tud magyarul is, és egyszerűen eljuttathatóak rá a tartalmak.

Mobil energia

A fentebb említett elektromos eszközök nagy rákfenéje, hogy működésükhöz energiára van szükség, amelyet akkumulátoraik biztosítanak számukra. Azonban ezek kimerülhetnek, de ilyenkor sincs vész, ha van nálunk egy mobil akkupakk, amelyet rádugva a masinára feltölthetjük az energiacellákat úgy, hogy ehhez nincs szükség az elektromos hálózatra. Nyaraláshoz olyan akkupakkot (vagy más néven powerbankot) javaslunk, amely ütés- és cseppálló, hiszen előfordulhat, hogy megázunk, vagy kirándulni visszük magunkkal zord körülmények közé. Sőt, még olyan hordozható külső akkumulátor is akad, amely akár egy autó bebikázására is képes!

Xlayer Powerbank Plus mobil akkupakk Forrás: Origo

A mi tippünk: Xlayer Powerbank Plus, amelynek kapacitása 8000 mAh. Rendelkezik beépített lámpával, víz- és ütésálló, és napenergiával is tölthető!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!